لیکوئید تلویزیون یکی از اصلی ترین بخش های نمایشگر است که در انواع پنل های ال ای دی و ال سی دی وجود دارد. این قسمت موظف است تا تصویر را روی صفحه نمایش تشکیل دهد. بد نیست بدانید که لیکوئید از خود هیچ نوری ندارد، بنابراین برای نمایش فیلم باید از سمت پشت به آن نور تابانده شود تا در نهایت کاربر بتواند تصویر را روی پنل دستگاه ببیند.
صفحه لیکوئید یا همان ماژور تلویزیون اولین محلی است که در اثر فشار یا ضربات وارد شده صدمه می بیند. در صورت آسیب دیدن لیکوئید دستگاه خود می توانید جهت تعمیر آن از کارشناسان مجرب مرکز تعمیرات تی وی مانیتور کمک بگیرید. در ادامه نکاتی را درباره مهم ترین ایرادات ماژول تلویزیون و نحوه تعمیر این بخش بیان خواهیم کرد.برای تعمیرات تلویزیون خود میتوانید با شماره های ثبت شده در سایت تماس بگیرید.
لیکوئید تلویزیون چیست؟
لیکوئید تلویزیون که به آن کریستال مایع نیز می گویند، ماده ای است که حالتی بین مایع و جامد دارد. مولکول های موجود در این ماده با آرایش خاصی در کنار یکدیگر قرار گرفته اند، به همین دلیل ماژور از لحاظ برخی ویژگی ها شبیه مایعات است و از نظر بعضی خصوصیات نیز شباهت زیادی به جامدات دارد. کریستال مایع در ساختار پنل های ال ای دی و ال سی دی مورد استفاده قرار می گیرد و به کمک منبع نور تصاویر را روی صفحه نمایش تشکیل می دهد. توصیه میشود برای تعمیر تیونر تلویزیون خود این مقاله را مطالعه کنید.
نحوه ساخت مانیتورهای ال سی دی به این صورت است که ترکیبی از لیکوئیدها مابین صفحات فیلترهای پلاریزه و شفاف قرار داده می شوند. این ساختار کمک می کند که نور تنها در یک جهت عبور نماید. منبع نور نیز لامپ هایی هستند که در قسمت پشتی پنل تعبیه شده اند و به نام بک لایت معروف هستند.
لیکوئید تلویزیون اولین لایه از پنل محسوب می شود که ارتباط مستقیمی با کیفیت رنگ تصویر دارد. در صورتی که این بخش آسیب ببیند یا از کار بیفتد، مشکلات زیادی در رنگ دستگاه به وجود می آید. بنابراین در صورت خرابی ماژور باید بلافاصله برای ترمیم پنل یا تعویض این قطعه اقدام کنید.
میخوای بدونی از کنترل از راه دور در تلویزیون چطوری استفاده میشه؟ پس کلیک کن !
ایرادات لیکوئید پنل تلویزیون
از جمله ایراداتی که برای بخش ماژور صفحه نمایش تلویزیون پیش می آید، می توان به موارد زیر اشاره کرد:
خطوط نازک روی تصویر
ساختار لیکوئید به گونه ای است که در آن تعداد زیادی اتصالات افقی و عمودی وجود دارد. حال چنانچه هر کدام از این اتصالات قطع شوند، می توانند خطوطی را روی صفحه نمایش دستگاه به وجود بیاورند. حتی اگر لایه های لیکوئید به صورت جزئی از هم جدا شوند، ممکن است که خطوط یا لکه های سیاه روی نمایشگر به چشم بخورد.
شکستگی پنل تلویزیون
زمانی که پنل تلویزیون می شکند، در لایه های لیکوئید یک سری شکستگی ها ایجاد می گردد. متاسفانه شکستن پنل ایرادی است که قابل تعمیر نیست و تنها راهی که باقی میماند تعویض کامل پنل تلویزیون است. اما برای صرفه جویی در هزینه های کاربر، متخصصین کارکشته مرکز تعمیرات تی وی مانیتور می کوشند که تنها بخش لیکوئید تلویزیون را تعویض نمایند. البته تعویض ماژور به شرطی امکان پذیر است که صدمات وارد شده وسیع نبوده و صفحات پلاریزه خراب نشده باشند.
آب خوردگی پنل
نفوذ آب به پنل تلویزیون می تواند اتصالات لیکوئید را به شدت خراب نماید. زیرا آب اتصالات و قطعات الکترونیکی به کار رفته در این بخش را سولفاته می کند. علاوه بر آن رطوبت سبب می گردد خاصیت چسبندگی اتصالات لیکوئید کاهش یافته و در نهایت قطع شوند.
آموزشی دیگر : آموزش فعال کردن حالت مهمان در تلویزیون هوشمند
تعمیر یا تعویض ماژور تلویزیون
معمولا هنگامی که پنل تلویزیون در اثر وارد شدن فشار بیش از حد یا ضربات آسیب می بیند، بخش لیکوئید دچار شکستگی می شود. هرچند که در اکثر اوقات اثرات ظاهری از این ایراد به چشم نمی خورد، اما پس از روشن شدن نور بک لایت در محل آسیب دیده خطوط افقی و عمودی دیده می شود.
حتی اگر شدت ضربات شدید باشد، ممکن است که صفحه پلاریزه پنل هم صدمه ببیند. در صورتی که صفحه نمایش خراب شود، بخش اصلی ماژور تلویزیون قابلیت تعمیر ندارد، اما اتصالات آن به راحتی قابل ترمیم هستند.
البته ممکن است کارشناسان تشخیص بدهند که به علت وسعت آسیب ها تعویض لیکوئید اقدام مناسب تری است و صرفه اقتصادی بیشتری دارد. پنل های ال ای دی و ال سی دی معمولاً حدود 80 درصد قیمت تلویزیون را شامل می شوند. بنابراین در صورتی که تنها بخش لیکوئید تلویزیون تعویض شود، هزینه تعمیرات کاهش یافته و برای کاربر به صرفه تر خواهد بود.