آموزش نحوه تعمیر اسپیکر

اکثر شما ممکن است از یک اسپیکر در خانه یا محل کارتان استفاده کنید. اسپیکرها دستگاه های جذابی هستند که می توانند لذت شنیدن یک موسیقی را بیشتر کنند یا به ما این امکان را بدهند که از دیدن فیلم ها، با صدایی بلندتر و واضح تر بیشتر لذت ببریم. حتی با وجود انتخاب بهترین و با کیفیت ترین اسپیکر، هنوز هم ممکن است این دستگاه ها دچار یکسری مشکلات شوند و به تعمیر اسپیکر نیاز باشد.

تعمیرات اسپیکر شاید به ظاهر ساده به نظر برسد، اما با توجه به ساختاری که این دستگاه ها دارند، برای تعمیر آنها به مهارت و تجربه کافی نیاز است. روند تعمیرات یک اسپیکر بسته به نوع مشکلی که دارد متفاوت است. در این مقاله با بررسی مشکلات رایجی که یک اسپیکر می تواند داشته باشد، به نحوه تعمیر اسپیکر می پردازیم.

تعمیر اسپیکر

هزینه تعمیر اسپیکر

هزینه تعمیرات اسپیکر به این بستگی دارد که چه مشکلی در این دستگاه ها به وجود آمده و به تعویض چه قطعاتی در اسپیکر نیاز است. هزینه تعمیر اسپیکری که روشن نمی شود با هزینه تعمیر کردن اسپیکری که پورت های آن دچار مشکل شده متفاوت است. علاوه بر این، مدل و برند اسپیکر و میزان پیشرفته بودن آن هم در هزینه نهایی تعمیرات این دستگاه ها تاثیر دارد.

اینو بخون حتما به کارت میاد : معرفی بهترین اسپیکرهای بلوتوثی و خانگی

اصلی ترین دلایل خرابی اسپیکر کدام است؟

موارد مختلفی می تواند موجب خرابی یک اسپیکر شود. در درجه اول ضربه خوردن یا زمین خوردن اسپیکر می تواند موجب ترک خوردن بدنه دستگاه یا آسیب دیدن بخش های داخلی آن شود. زمانی که یک اسپیکر در حال شارژ است، اگر کشیدن شود یا ضربه ای به آن وارد شود، احتمال این که سوکت های شارژ آن آسیب ببیند زیاد است. مورد مهم بعدی، نفوذ نم و رطوبت به داخل اسپیکر است. بردهای الکترونیکی اسپیکر در اثر نفوذ رطوبت آسیب می بینند. نوسانات برقی یا استهلاک قطعات اسپیکر هم می تواند موجب خرابی این دستگاه ها شود.

تعمیرات اسپیکر شامل چه مواردی می شود؟

تعمیر اسپیکر می تواند از یک عیب یابی و تست کامل قطعات شروع شود و به تعویض قطعات داخلی دستگاه ختم شود. تعمیرات پورت های اسپیکر، تعویض سوکت شارژ، رفع مشکلات نویز اسپیکر یا قطع و وصل شدن صدا، تعمیر مدار کراس اور، تعمیر ترانس تغذیه در اسپیکر، تعمیر و تعویض آی سی آمپلی فایر، تعمیرات ساب ووفر یا تیوتر اسپیکر و تعویض ولوم های مستهلک از جمله کارهایی است که برای تعمیر کردن اسپیکرها انجام می شود.

مشکلات رایج اسپیکرها کدام است؟

برای تعمیر اسپیکر شما باید مشکلات رایج یک اسپیکر را بشناسید تا با توجه به آن بتوانید مشکل دستگاه را برطرف کنید. رایج ترین مشکلاتی که یک اسپیکر دارد شامل موارد زیر می شود:

  • روشن نشدن اسپیکر
  • قطع و وصل شدن صدای اسپیکر
  • صدا نداشتن اسپیکر
  • نویز داشتن صدای خروجی از اسپیکر
  • خرابی پورت های اسپیکر
  • از کار افتادن ساب ووفر
  • خرابی و از کار افتادن تیوتر
  • روشن نشدن صفحه نمایش در اسپیکرهایی که دارای صفحه نمایش هستند
  • خرابی فوم بلندگوها در اسپیکر
  • مشکلات برد شارژ در اسپیکر
  • خرابی برد اصلی در اسپیکر

این ها اصلی ترین دلایلی هستند که ممکن است شما به دنبال آن به تعمیرات اسپیکر نیاز داشته باشید. در ادامه برخی از مهمترین اقداماتی که برای تعمیر کردن یک اسپیکر انجام می شود را بررسی می کنیم.

این مقاله را از دست ندهید : مشکل خش خش کردن تلویزیون

رفع مشکل روشن نشدن اسپیکر

یکی از دلایلی که کاربران برای تعمیر اسپیکر خود به مراکز تعمیراتی مراجعه می کنند، روشن نشدن اسپیکر است. بروز چنین مشکلی می تواند به چند دلیل باشد. گاهی اوقات کابل برق یا فیوز اسپیکر خراب است و به دلیل شارژ نشدن یا عدم ورود برق به اسپیکر، دستگاه روشن نمی شود. 

بنابراین اقداماتی مانند تعمیر یا تعویض سوکت شارژ، تعویض فیوز یا تعویض کابل برق از جمله کارهایی است که برای رفع مشکل روشن نشدن اسپیکر می توان انجام داد. در موارد جدی تر، مشکل روشن نشدن اسپیکر می تواند به خرابی برد پاور یا مشکلات برد مربوط باشد. در نتیجه برای تعمیرات اسپیکر باید تعمیر و تعویض این قطعات را در نظر داشت.

تعمیرات صدای اسپیکر

بخش دیگری از مشکلات یک اسپیکر به صدای آن مربوط می شود. صدا نداشتن اسپیکر، قطع شدن صدا، بی کیفیت شدن آن یا نویز داشتن صدا از جمله این موارد است. برای تعمیر اسپیکر در این شرایط باید موارد مختلفی را مد نظر قرار داد. قطعات مختلفی در اسپیکر با پخش صدا مرتبط اند که خرابی آنها می تواند مشکل ساز شود. برای مثال زمانی که اسپیکر صدا نداشته باشد، ممکن است قطعاتی مانند برد پری آمپ یا برد آمپلی فایر دستگاه دچار مشکل شده باشد. 

حتی اگر کابل ورودی صدای اسپیکر هم خراب شود، صدای آن قطع خواهد شد. به همین ترتیب نویز داشتن اسپیکر هم می تواند به دلیل خرابی یکی از بردهای داخلی آن مانند برد پاور یا آمپلی فایر باشد. خرابی بلندگوها یا مشکلات کابل های ورودی هم می تواند موجب بروز مشکلات صدا در یک اسپیکر شود. تعمیرکار می تواند با بررسی کامل اسپیکر و عیب یابی آن، با تعمیر یا تعویض قطعات معیوب مشکلات صدای اسپیکر را برطرف کند.

تعمیرات سوکت شارژ یا پورت های اسپیکر

یکی دیگر از دلایل مهم خرابی اسپیکرها، مشکلات ورودی در این دستگاه ها و شکستگی سوکت شارژ است. ممکن است پورت های روی اسپیکر مانند پورت AUX یا پورت USB دچار مشکل شده باشد. شکستگی سوکت شارژ هم یکی دیگر از مشکلات احتمالی در اسپیکرهاست. در این شرایط معمولا بعد از بررسی کامل اسپیکر توسط تعمیرکار، تعویض پورت ها برای تعمیر اسپیکر انجام می شود.

تعمیرات ساب ووفر و تیوتر در اسپیکر

دو گزینه مهم دیگر در تعمیر اسپیکر، تعمیرات ساب ووفر و تیوتر است. این دو قطعه نقش بسیار مهمی در اسپیکر دارند. گاهی اوقات اگر بلندگوهای ساب ووفر بسوزند یا تقویت کننده های آن خراب شوند، ساب ووفر در اسپیکر از کار می افتد و خراب می شوند. همچنین ممکن است بلندگوهای تیوتر بسوزد یا این که تقویت کننده های آن دچار مشکل شوند و بسوزد. در تمام این موارد، برای تعمیر اسپیکر باید قطعاتی مانند ساب ووفر یا تیوتر و تقویت کننده های آن، تعمیر یا تعویض شوند.

تعویض قطعات فرسوده در اسپیکر

در نهایت ممکن است برای تعمیر اسپیکر، تعمیرکار این دستگاه قطعات مصرفی آن مانند بلندگوها، فوم های بلندگوهای اسپیکر، کابل ها و … را تعویض کند. این قطعات در طول زمان و بر اثر استفاده مداوم دچار فرسودگی می شوند و در صورت پاره شدن شان، کیفیت صدای دستگاه دچار مشکل می شود.

5/5 (1 امتیاز)

مشکلت حل نشده؟😟 معطل چی هستی ؟!🤔 گوشی رو بردار و با 62948(021) تماس بگیر، مشاوره رایگانه!🤩