اشتراک گذاری

آیا تماشای تلویزیون به چشم آسیب می زند؟

این روزها که بسیاری از افراد تایم بیشتری را در خانه سپری می کنند استفاده از تلویزیون هم بیشتر شده است. خصوصا کودکان امروزه زمان بیشتری را به تماشای تلویزیون مشغول اند و همین امر می تواند هم از نظر روحی و هم از نظر جسمی آسیب هایی را به آنها وارد کند. یکی از آسیب های فیزیکی که در خصوص آن اختلاف نظرات زیادی وجود دارد، مضرات تماشای تلویزیون برای چشم است. آیا تماشای تلویزیون موجب آسیب به چشم ها می شود و برای قدرت بینایی ضرر دارد؟ آسیب تلویزیون به چشم ها در چه حدی است و چطور می توان از میزان این آسیب کاست؟ در این مقاله با ما همراه باشید تا به شما بگوییم آیا تماشا کردن تلویزیون برای چشم ها ضرر دارد؟ چطور می توان مضرات تماشای تلویزیون برای چشم ها را کم کرد.

مضرات تماشای تلویزیون برای چشم

واقعیت مضرات تماشای تلویزیون برای چشم ها چیست؟

واقعیت این است که تماشا کردن معمولی تلویزیون آن هم در یک بازه زمانی کوتاه و در یک فاصله مناسب چیزی نیست که بتواند آسیبی جدی به چشم ها وارد کند و میزان آسیب تلویزیون به چشم ها در مقایسه با سایر دستگاه های الکترونیکی مانند گوشی و تبلت بسیار کم است. زمانی که شما برای مدت زمانی طولانی مدت به تلویزیون نگاه می کنید، چشم های تان خسته می شود. این خستگی و فشاری که به چشم ها وارد می شود به تدریج می تواند موجب حس سردرد و کلافگی شود. 

یک حالت دیگر آسیبی که ممکن است تلویزیون به چشم ها برساند قرمزی، سوزش و اشک آمدن از چشم هاست. این حالت را هم می توان یکی از مضرات تماشای تلویزیون برای چشم ها در نظر گرفت. اگر به چشم ها استراحت داده نشود یا این که این حالت مدام تکرار شود و چشم ها تحت فشار و خستگی مداوم تلویزیون قرار داشته باشند، ممکن است حساس تر شوند و حتی به تدریج روی قدرت بینایی آنها هم تاثیر بگذارد. اما تحت چه شرایطی و چه مدت زمانی این آسیب ها به چشم وارد می شود؟

تاثیر نحوه استفاده از تلویزیون در آسیب به چشم ها

طرز استفاده ما از تلویزیون مستقیما روی میزان و شدت مضرات تماشای تلویزیون برای چشم ها اثر دارد. اول از همه تماشا کردن تلویزیون برای چند ساعت متوالی، آن هم بدون لحظه ای استراحت می تواند موجب خستگی و حساس شدن شدید چشم ها شود. خصوصا اگر نور محیط هنگام تماشای تلویزیون مناسب نباشد و از همه بدتر در فاصله ای نزدیک به تلویزیون نشسته باشید. 

چیزی که اکثر کودکان آن را رعایت نمی کنند و با نزدیک شدن به تلویزیون برای ساعاتی طولانی فشار زیادی به چشم های شان وارد می شود. بنابراین شاید اگر اصول تماشای تلویزیون را بدانیم و آن را رعایت کنیم، این دستگاه جذاب و محبوب آسیب بسیار کمتری به چشم های مان وارد کند.

از خیره شدن طولانی مدت به تلویزیون خودداری کنید!

یکی از اصلی ترین دلایل آسیب تلویزیون به چشم ها خیره شدن طولانی مدت به آن است. نه تنها تلویزیون، بلکه هر دستگاه الکترونیکی دیگری مانند لپ تاپ یا کامپیوتر و خصوصا صفحه گوشی که کوچکتر است هم می تواند همین اثر را داشته باشد. نتیجه آن تحریک شدید چشم ها و سردرد است. این عوارض و مضرات تماشای تلویزیون برای چشم ها به دنبال اثر اشعه هایی است که از صفحه تلویزیون منعکس می شود. 

بسته به این که از چه نوع تلویزیونی استفاده می کنیم، نوع اشعه هایی که به چشم های ما می رسد هم متفاوت است. از اشعه ایکس در مانیتورهای قدیمی تر گرفته تا امواج الکترومغناطیسی فرکانس بالا و پایین و میدان های الکترومغناطیسی همگی می توانند اثرات متفاوت روی چشم های ما داشته باشند. موضوع مهم این که تداوم این تماس ها می تواند علاوه بر آسیب به چشم ها، مضرات دیگری هم داشته باشد که از جمله می توان به انواع مشکلات عصبی اشاره کرد.

خطرات بیشتر مانیتورهای قدیمی نسبت به نسل جدید تلویزیون ها

سازندگان تلویزیون به صورت کامل نسبت به مضرات تماشای تلویزیون برای چشم ها آگاه بوده اند و هستند. به همین دلیل آنها همیشه در حال تلاش جهت ارائه نوآوری های ایمن تری در ساخت تلویزیون ها بوده و هستند. از این رو ال سی دی ها و ال ای دی ها و حتی نسل های جدیدتر نمایشگر جایگزین مانیتورهای قدیمی شده اند. مانیتورهای قدیمی اشعه های خطرناکی مانند اشعه ایکس و انواع امواج الکترومغناطیسی را ساطع می کردند که هم برای بینایی ما و هم سلامتی سایر اندام های بدن خطرساز بودند. آنها می توانستند مشکلات عصبی روانی و حتی اختلالات کروموزومی را به دنبال داشته باشند. 

اما تکنولوژی به کار رفته در تلویزیون های نسل جدید نه تنها میزان پرتوهای کمتری را ساطع می کند، بلکه می تواند آسیب بسیار کمتری را به چشم ها وارد کرده و خصوصا اگر به درستی از آنها استفاده کنیم، خطری برای ما نداشته باشند. ال ای دی ها بیشتر از هر مدل دستگاه دیگری بی خطر و ایمن اند و می توان گفت کمترین آسیب را به چشم ها وارد می کنند. ال ای دی ها به نسبت سایر مانیتورها کمترین میزان اشعه را دارند. آنها مواد شیمیایی مضری مانند جیوه ندارند و در نتیجه کمترین فشار و آسیب را به چشم ها می رسانند.

چطور میزان آسیب تلویزیون به چشم ها را کم کنیم؟

همانطور که در این مقاله دیدید مضرات تماشای تلویزیون برای چشم ها را می توان به راحتی با رعایت یک سری موارد کنترل کرد. خصوصا این که با نسل جدید تلویزیون ها، خطرات تماشای تلویزیون به نسبت کمتر از قبل است. بنابراین اگر می خواهید آسیب تلویزیون به چشم ها را کم کنید اولین کار این است که از یک تلویزیون جدیدتر که با فناوری روز ساخته شده است استفاده کنید. ترجیحا داشتن یک ال ای دی با کمترین میزان خطر می تواند احتمال آسیب به چشم ها را به میزان زیادی کم کند. 

نکته بعدی نصب تلویزیون در یک مکان مناسب است. منظور از مکان مناسب، نصب در جایی است که نور کافی اما مناسب در آن جا جریان داشته باشد و از همه مهمتر بتوانید در یک فاصله ایمن نسبت به تلویزیون بنشینید. داشتن زاویه دید ایمن در زمان تماشای تلویزیون هم بسیار مهم است. نکته مهم بعدی این که بهتر است نور صفحه نمایش را روی حالت اتو بگذارید تا با توجه به نور محیط تنظیم شود. 

قرار دادن نور صفحه روی حالت حداکثری قطعا برای چشم ها مضر است. انتخاب بهترین کنتراست برای تلویزیون ( کنتراست کم ) و کنترل تایمی که به صفحه تلویزیون خیره می شوید هم بسیار مهم است و می تواند میزان آسیب تلویزیون به چشم ها را بسیار کمتر کند. در نهایت این که اگر سردرد دارید یا چشم های تان به دلیل فعالیت های روزانه خسته است، بهتر است از تماشا کردن تلویزیون خودداری کنید.

5/5 (1 امتیاز)

مشکلت حل نشده؟😟 معطل چی هستی ؟!🤔 گوشی رو بردار و با 62948(021) تماس بگیر، مشاوره رایگانه!🤩