فناوری ساخت تلویزیون ها روز به روز پیشرفت دارد. تلویزیون های باریک و جذاب امروزی از آن تلویزیون های نسل قدیمی سنگین و جعبه ای تغییر بسیاری کرده است. در حال حاضر رقابت میان تلویزیون ها به تصویر قابل نمایش در تلویزیون و کیفیت نمایشگر ختم می شود. در این رقابت دو نوع از تلویزیون های جدید یعنی تلویزیون های LED و OLED نیز قرار می گیرند. اما فناوری ساخت این تلویزیون ها چه تفاوتی با یکدیگر دارند؟ ما در مرکز تعمیرات تلویزیون به بررسی این مورد می پردازیم.
ویژگی های تلویزیون LED
برای اینکه بتوانید تفاوت تلویزیون های LED و OLED را درک کنید، ابتدا باید با ویژگی های فنی و ساختاری این سیستم ها آشنا باشید. عبارت LED در نام تلویزیون خیلی ساده به چگونگی ساخت بکلایت آن اشاره دارد. تلویزیون LED همان تلویزیون LCD می باشد با این تفاوت که از LED به عنوان بکلایت بهره می برد. به عبارتی دیگر حضور بک لایت LED تلویزیون LED را نام گذاری کرده است.
تعریف فناوری ساخت تلویزیون OLED
OLED مخفف Organic Light-Emitting Diode است. معنی این عبارت به دیودهای ساطع کننده ی نور ختم می شود. به طور کلی OLEDها خاصیتی نامتعارف دارند و میتوانند با هر دیود، هم نور و هم رنگ تولید کنند. در نتیجه تلویزیون های OLED نیازمند بک لایت جداگانه نیستند. هر پیکسلی که روی صفحه مشاهده میشود، به خودی خود منبع نور و رنگ است. تفاوت اصلی تلویزیون های LED و OLED در نور پس زمینه قابل رویت است.
این مقاله را از قلم نیندازید : تفاوت های تلویزیون آنالوگ و دیجیتال
تفاوت تلویزیون های LED و OLED
برای بررسی دقیق تفاوت های موجود در تلویزیون های LED و OLED معیارهای مختلفی وجود دارد که عبارتند از:
رنگ تصاویر قابل پخش
کنتراست OLED برای نمایش تصاویر در تاریکی بسیار ایده آل تر از LED است. به طور کلی این نسل جدید از نظر HDR بهتر عمل می کند.
روشنایی تصاویر قابل پخش
وقتی تلویزیونهای OLED برای نخستین بار در سال ۲۰۱۳ میلادی روانه ی بازار شد، برای رنگهای دقیق و مشکی عمیق موجود در نمایشگر توجه بسیاری جلب کرد. اما خیلی زود مشخص شد که سطوح روشنایی در این پنلها یارای برابری با LED را ندارد. تفاوت تلویزیون های LED و OLED در روشنایی تصاویر به خوبی احساس می شود.
قیمت تلویزیون های اولد و ال ای دی
فناوری ساخت دو تلویزیون LED و OLED قیمت های متفاوتی دارد. اما در هر صورت LED ها از OLED های باریک و بسیار سبک برندهای مختلف قیمت کمتری دارند. اگر بودجه ی محدودی دارید، بهتر است OLED ها را فراموش کنید.
تفاوت زاویه ی دید LED و OLED
زاویه دید بالا و همه جانبه در OLED ها نمایان می شود. قدرت پیکسلی موجود در این نوع از تلویزیون ها به وسعت زاویه دید کمک می کند.
این مقاله را از دست ندهید : معرفی تکنولوژی OLED و تفاوت آن با QLED
مصرف برق اولد و ال ای دی
OLEDها پنل های بسیار نازکی هستند و به مراتب نازک تر از ال ای دی ها هستند. بنابراین نیاز به قدرت کمتری دارند و در مقایسه با ال ای دی ها انرژی کمتری مصرف می کنند.
بیشتر بخوانید: بهترین تلویزیون های 2021
عمر تلویزیون OLED کمتر از LED است
تلویزیون های OLED دارای حداکثرطول عمر 15 هزار ساعت هستند. در حالی که عمر LED ها بیش از 40 هزار ساعت تخمین زده می شود. اگر مسئله ی طول عمر تلویزیون برایتان حائز اهمیت است، می بایست کیفیت بی نظیر نمایشگر را از یاد ببرید و با خصوصیات ساختاری تلویزیون های ال ای دی کنار بیایید. جهت کسب اطلاعات بیشتر در راستای شناسایی بهترین تلویزیون های LED و OLED به یکی از شعب نمایندگی تی وی مانیتور مراجعه نمایید.