فعال سازی میراکست یکی از گزینه های پیشرفته و جذابی است که به شما این امکان را می دهد تا بتوانید گوشی خود را به تلویزیون یا هر دستگاه دیگری وصل کنید. در بین روش های اتصال گوشی به تلویزیون برای تماشای محتوا، میراکست یکی از گزینه های کاربردی است. به این ترتیب می توانید با اتصال گوشی به تلویزیون، تصاویر، فیلم ها یا هر محتوای دیگری که روی گوشی دارید را در یک نمایشگر بزرگتر ببینید.
جذابیت بیشتر فعال کردن میراکست، امکان وب گردی یا حتی استفاده از پلتفرم های روی گوشی، در صفحه نمایش تلویزیون است. اما چطور می توان این قابلیت را فعال کرد و استفاده از میراکست چه تفاوتی با دیگر گزینه های اتصالی دارد؟ در این مقاله در کنار بررسی مراحل فعال سازی میراکست، به بررسی بیشتر این ویژگی و تفاوت آن با دیگر قابلیت های اتصالی می پردازیم.
مراحل فعال سازی میراکست در تلویزیون و گوشی
اگر در گوشی قابلیت میراکست وجود داشته باشد، کافی است آن را روشن کنید تا دستگاه برای اتصال به تلویزیون آماده شود. توجه کنید که این قابلیت در گوشی های مختلف، نام های متفاوتی دارد. برای مثال ممکن است قابلیت میراکست در برخی از گوشی ها با نام کست اسکرین یا اسمارت ویو مشخص شود.
به هر حال میراکست در منوی کشویی بالای گوشی است و با کشیدن آن به پایین می توان میراکست را فعال کرد. در مقابل شما باید مراحل فعال سازی میراکست در تلویزیون را هم انجام دهید. در صورتی که تلویزیون شما از قابلیت میراکست پشتیبانی کند، می توانید با ورود به صفحه تنظیمات تلویزیون و یافتن گزینه میراکست در قسمت NETWORKS، آن را فعال کنید. حالا با متصل کردن دو دستگاه به هم دیگر، تصاویر گوشی در تلویزیون نمایش داده می شود.
این مقاله برای شما مفید است : آشنایی با فناوری free sync در تلویزیون
میراکست چطور کار می کند؟
بعد از فعال سازی میراکست شما به هیچ نوع اتصال بی سیم دیگری برای وصل کردن دو دستگاه به هم نیازی ندارید. در واقع بر عکس سایر قابلیت های اتصالی، میراکست بر مبنای وای فای دایرکت عمل می کند. در نتیجه می تواند برای اتصال دستگاه های مختلف به هم، بدون دسترسی به اینترنت و مودم های بی سیم عمل کند. این قابلیت موجب شده که فعال کردن میراکست و استفاده از آن برای وصل کردن گوشی به تلویزیون طرفداران زیادی داشته باشد.
تفاوت میراکست با سایر قابلیت ها در چیست؟
تا پیش از این شاید بسیاری از کاربران به جای فعال سازی میراکست، از گزینه هایی مانند اتصال از طریق کابل HDMI یا اتصال با کرومکست و ایرپلی برای وصل کردن دستگاه های خود به تلویزیون استفاده می کردند. اما چرا میراکست محبوبیت بیشتری پیدا کرده است؟ اول این که در مقایسه با اتصال از طریق HDMI، این روش به هیچ کابل و اتصال فیزیکی نیاز ندارد و محدودیت های اتصال فیزیکی در آن دردسرساز نمی شود.
از طرفی نسبت به ایرپلی و کرومکست که اختصاری و انحصاری شرکت های اپل و گوگل بوده و تنها با دستگاه های مخصوص این شرکت ها کار می کند، میراکست انحصاری هیچ شرکت خاصی نیست و می توان بدون در نظر گرفتن برند دستگاه، در اکثر گوشی ها یا لپ تاپ ها از آن استفاده کرد.
مزیت های فعال سازی میراکست چیست؟
استفاده از میراکست مزیت هایی دارد که موجب شده کاربران زیادی با فعال کردن میراکست از آن استفاده کنند. مهمترین ویژگی میراکست این است که استفاده از آن به هیچ نوع کابل یا تجهیزات اضافه ای نیاز ندارد. از طرفی نیز این اتصال بی سیم، بدون نیاز به هر نوع مودم بی سیم یا اتصال به اینترنت انجام می شود و با فعال سازی میراکست، دو دستگاه بدون هیچ واسطه ای به هم وصل می شوند. در نهایت این که برای استفاده از میراکست، مهم نیست که دو دستگاه در چه فاصله ای از هم قرار داشته باشند. تنها کافی است که هر دوی آنها از قابلیت میراکست پشتیبانی کنند تا بتوان از این طریق آنها را به هم وصل کرد.
این مقاله برای شما مفید است : تعمیر تلویزیون در کرج
ایرادات و مشکلات استفاده از میراکست
فعال سازی میراکست باگ ها و مشکلاتی هم دارد که گاهی استفاده از آن را زیر سوال می برد. برای مثال هنوز تمامی پلتفرم ها یا دستگاه ها از این قابلیت پشتیبانی نمی کنند. بنابراین مشخص نیست که کدام دستگاه می تواند از میراکست استفاده کند. میراکست برخلاف دیگر قابلیت ها تنها این امکان را به کاربران می دهد تا بتوانند محتوایی که در صفحه نمایش گوشی در حال پخش است را تماشا کنند. این در حالی است که با تکنولوژی هایی مانند کرومکست یا ایرپلی، می توان سایر کارها را هم در صفحه نمایش انجام داد.
اگر دستگاهی از فناوری میراکست پشتیبانی نکند، نمی توان به صورت نرم افزاری آن را به دستگاه اضافه کرد. بنابراین استفاده از آن تنها محدود به دستگاه هایی است که از میراکست پشتیبانی می کنند. در نهایت این که گاهی اوقات باگ های میراکست موجب بروز اختلال در عملکرد آن می شود و در نتیجه شاید برخی از کاربران ترجیح دهند به جای فعال کردن میراکست، از کابل HDMI استفاده کنند.
چه دستگاه هایی از قابلیت میراکست پشتیبانی می کنند؟
برای این که بخواهید مراحل فعال سازی میراکست را در دستگاه خود دنبال کنید، باید اول ببینید که آیا دستگاه ( تلویزیون و گوشی یا لپ تاپ ) شما از این قابلیت پشتیبانی می کند یا خیر. در خصوص گوشی ها و تبلت های اندرویدی باید گفت که تمامی دستگاه هایی که نسخه سیستم عامل آنها 4.2 به بالاست، از این تکنولوژی پشتیبانی می کنند. سیستم های ویندوزی با سیستم عامل 8.1 به بالا هم مجهز به این قابلیت اند. در نهایت این که می توان در سایت Wi Fi Alliance، لیست کامل دستگاه هایی که با تکنولوژی میراکست سازگاری دارند و از آن پشتیبانی می کنند را مشاهده کرد.
در حال حاضر هنوز دستگاه هایی با سیستم عامل لینوکس یا iOS و سیستم های مک از قابلیت میراکست پشتیبانی نمی کنند و در نتیجه کاربران این دستگاه ها نمی توانند با فعال کردن میراکست در تلویزیون، دستگاه خود را به آن وصل کنند. آنها باید از همان تکنولوژی اختصاصی اپل، یعنی ایرپلی اپل برای اتصال استفاده کنند. دستگاه های گوگل هم می توانند با استفاده از فناوری خود گوگل، یعنی کروم کست به تلویزیون یا دیگر دستگاه ها وصل شوند.
بیشتر بخوانید : قابلیت smart hub چیست؟
آینده و چشم انداز میراکست
در حال حاضر شاید کاربران زیادی به دنبال فعال سازی میراکست در دستگاه های شان نباشند و ترجیح آنها استفاده از گزینه های قبلی مانند HDMI باشد. اما همانطور که در سال های اخیر، قابلیت میراکست تغییرات و پیشرفت های زیادی داشته است، به نظر می رسد این ویژگی در سال های آینده هم تغییرات زیادی را تجربه کند تا به این ترتیب تجربه کاربری بهتری را برای کاربران رقم بزند.
با از بین رفتن باگ های این تکنولوژی و گسترش استفاده از آن در دستگاه های مختلف و بیشتر، احتمالا میراکست بتواند در آینده به یکی از فناوری های محبوب و پر استفاده بین تمامی کاربران تبدیل شود. خصوصا این که استفاده از آن به اینترنت یا اتصالات بی سیم نیازی ندارد.