اشتراک گذاری

تلویزیون نانوسل چیست ؟ مقایسه نانوسل با OLED و QLED

در صنعت ساخت تلویزیون های جدید، سال به سال از فناوری های جدید تر و به روز تر استفاده می شود. یکی از فناوری های به کار رفته در تلویزیون های نسل جدید، فناوری نانوسل است. این تلویزیون ها را می توان به عنوان یکی از پر طرفدار ترین های موجود در بازار در نظر گرفت که با مزیت های مختلف خود به خوبی موفق با جذب مشتریان شده است.

با این حال برخی ایراد ها و نقص ها هم در تلویزیون نانونسل مشاهده می شود که این ایراد ها می تواند چالش خرید و انتخاب بین تلویزیون های نانوسل با تلویزیون های OLED و QLED را به وجود آورد. اگر شما هم آشنایی چندانی با تلویزیون نانوسل ندارید و از مزیت ها و مشکلات دستگاه هایی با تکنولوژی Nano cell اطلاعات زیادی ندارید، در ادامه با ما در نمایندگی تعمیرات تلویزیون همراه باشید تا این تلویزیون ها را بیشتر بررسی کرده و تفاوت آن ها با تلویزیون های OLED و QLED را نیز مورد بررسی قرار دهیم.

تلویزیون نانوسل

سیر تغییر در پنل های تلویزیون

به صورت کلی قبل از رسیدن به تلویزیون نانوسل تلویزیون ها مانند تلویزیون ال جی، یک سیر تکاملی را طی کرده اند و در این مسیر در کل سه نوع پیشرفته و کامل از پنل های تلویزیون را شاهد بوده ایم. این پنل ها همگی کارایی هایی منحصر به فرد دارند و هنوز هم اساس ساخت مدل های مختلف تلویزیون هستند. این نمایشگر ها به سه دسته زیر تقسیم بندی می شوند:

  • Twisted Namatic
  • Vertical Alignment
  • I-Plane Switching یا IPS

این نمایشگر ها به تدریج با یک سری تغییرات جزئی پیشرفت هایی هم داشتند و مدل های مختلفی را به بازار معرفی کرده اند. در آخرین سری یعنی IPS تلویزیون ها بسیار با کیفیت تر شدند، رنگ های بیشتری را به نمایش گذاشتند و نرخ پاسخ گویی پایین تری داشتند. تلویزیون هایی با تکنولوژی Nano cell بعد از پنل های IPS و با ارتقای آن ها به بازار عرضه شدند.

بیشتر بخوانید : تلویزیون پلاسما چیست؟

تلویزیون نانوسل با چه فناوری ساخته شده است؟

فناوری نانوسل در واقع یک فناوری ساخت پنل تلویزیون است که توسط شرکت ال جی ابداع و طراحی شده است. این شرکت در سری جدید تلویزیون های خود، تحت عنوان تلویزیون نانوسل ال جی از فناوری ساخت پنل های نانوسل برای طراحی و ساخت نمایشگر های تلویزیون بهره برده است که کیفیت و کارایی بسیار بالایی دارد. این تلویزیون ها را می توان به نوعی رقیب تلویزیون هایی با نمایشگر OLED و QLED در نظر گرفت.

این نمایشگر ها کیفیت بالایی دارند و دقت آن ها در ارائه بیش از یک میلیارد رنگ بی نظیر است. تکنولوژی نانوسل به کار رفته در تلویزیون های ال جی در واقع ورژن پیشرفته فناوری IPS است. رنگ ها در این فناوری به کمک یک سری نانو ذرات به اشباع می رسند. در نتیجه این اتفاق در نمایشگر های نانوسل به نسبت IPS رنگ های بسیار بیشتری دیده می شود.

تلویزیون های نانوسل به چه شکل عمل می کنند؟

اما سوال بعدی این است که اساسا تلویزیون هایی با فناوری نانوسل به چه صورت کار می کنند؟ پیش از این اشاره کردیم که رنگ های بسیار بیشتر در این دستگاه ها به کمک یک سری نانوذرات اشباع می شوند. اما یک عمل دیگر در این دستگاه ها تصفیه رنگ ها است که موجب می شود یک سری طول موج های اضافی حذف شوند تا به این ترتیب هیچ گونه اختلالی در عملکرد نمایشگر و کیفیت تصویر آن ایجاد نشود.

در نهایت این مسیر یک تصویر با کیفیت و بسیار شفاف ارائه می شود که زیباترین و جذاب ترین رنگ ها را به معرض نمایش می گذارد. نکته مهم دیگر در خصوص عملکرد تلویزیون نانوسل، مربوط به طراحی هوشمندانه صفحه نمایش است. زوایا و نوع طراحی به گونه ای است که موجب می شود از تمامی زوایا تصاویر به خوبی و با وضوح و کیفیت بالا دیده شوند. در نتیجه با استفاده از تکنولوژی Nano cell در تلویزیون های نسل جدید زاویه دید بسیار گسترده تر شده است.

مزیت ها و معایب تلویزیون های نانوسل

تلویزیون نانوسل در ارائه تصویر کیفیت بسیار بالایی دارد و رنگ های بسیار جذابی را ارائه می دهد. کیفیت بالای تصویر، تنوع و دقت بالای رنگ ها، ارائه رنگ های جذاب تر، کنتراست تقویت شده، نمایش رنگ های زنده و پویا، نور پس زمینه با کیفیت و وضوح بسیار بالای تصویر از مهم ترین مزیت های تلویزیون هایی با فناوری نانوسل است.

علاوه بر این از آن جایی که تکنولوژی طراحی صفحه نمایش در این تلویزیون ها بر اساس فناوری IPS است، زاویه دید در تلویزیون های نانوسل بسیار مطلوب است. این دستگاه ها دارای زاویه دید 178 درجه هستند. این تلویزیون ها می توانند گزینه ایده آل ساخت تلویزیون هایی با رزولوشن 8K در آینده باشند. در کل ایراد به خصوصی را نمی توان تا اینجا به تلویزیون های نانوسل وارد کرد و تنها مشکل در خصوص این دستگاه ها قیمت به نسبت بالاتر آن ها در مقایسه با سایر مدل های موجود در بازار است.

مزیت ها و معایب تلویزیون های نانوسل

معرفی تلویزیون های OLED و QLED

نسل جدید دیگر تلویزیون های هوشمند بازار مربوط به تلویزیون های OLED و QLED است. این تلویزیون ها نیز به ترتیب به شرکت سامسونگ و ال جی تعلق دارند و فناوری متفاوت آن ها در ساخت پنل نمایشگر است. نمایشگر های طراحی شده در این دستگاه ها بسیار جذاب است و زاویه دید بسیار منحصر به فردی را برای مخاطبان ارائه می دهد. نمایشگر های OLED و QLED در واقع ترکیبی از LCD و LED هستند.

با این که این نوع فناوری ساخت چندان هم جدید نیست، با این حال با ارتقای کیفی و اعمال یک سری تغییرات، کیفیت نمایشگر در این مدل ها بسیار بیشتر است. نمایشگر تلویزیون های OLED و QLED از یک سری نقاط کوانتومی ریز تشکیل شده است که هر کدام را یک پیکسل در نظر می گیرند. ضخامت نمایشگر در این مدل ها بسیار کم شده است.

مقایسه تلویزیون های نانوسل با تلویزیون های OLED و QLED

تا این جا به صورت کلی با تلویزیون نانوسل و تلویزیون های OLED و QLED آشنا شدیم. برای مقایسه کلی این تلویزیون ها باید گفت در کل فناوری ساخت نانوسل در ارائه رنگ ها بسیار دقیق تر، با کیفیت تر و واضح تر است و رنگ های بسیار متنوع تر و بیشتری را هم به معرض نمایش می گذارد. زاویه دید در تلویزیون های نانوسل هیچ ایرادی ندارد و این مدل ها زاویه دید بسیار گسترده ای را ارائه می دهند.

در مقابل در تلویزیون های OLED به دلیل حذف برد لامپ های LED ضخامت دستگاه کم تر شده و میزان مصرف انرژی نیز کاهش یافته است. زیبایی ظاهری تلویزیون های OLED و QLED به دلیل نوع طراحی صفحه نمایش آن ها بسیار جذاب است. تلویزیون های OLED به نسبت QLED کیفیت تصویر بالاتری دارند و کنتراست آن ها نیز دقیق تر است.

بیشتر بخوانید: پرفروش ترین تلویزیون های 2021 ال جی

بین مدل های مختلف تلویزیون کدام را انتخاب کنیم؟

در جمع بندی نهایی بررسی تلویزیون نانوسل و مقایسه آن با سایر مدل های موجود در بازار باید دید کدام تلویزیون می تواند بهترین گزینه برای خرید باشد. البته پاسخ به این سوال بسیار سخت است چرا که هر سه مدل می توانند مزیت های زیادی داشته باشند. تلویزیون های OLED و QLED از نظر طراحی ظاهری بسیار زیبا و جذاب اند و کیفیت تصویر خوبی هم دارند. با این حال تلویزیون هایی با فناوری نانوسل در ارائه رنگ های بیشتر و دقیق تر بسیار موفق تر بوده است.

از طرفی نیز قیمت تلویزیون هایی با تکنولوژی Nano cell به نسبت بیشتر است. به نظر می رسد تلویزیون های نانوسل نسل پیشرونده تلویزیون های بازار باشند. در مقایسه تلویزیون های OLED و QLED نیز باید گفت اگر به دنبال کنتراست بالاتر و با کیفیت تر هستید، تلویزیون های OLED به دلیل حذف بک لایت در این زمینه جلوتر است. از طرفی بسیار نازک تر از تلویزیون های QLED نیز هستند. بنابراین برای خرید و انتخاب بین این مدل ها باید مواردی مانند قیمت، کیفیت، میزان اهمیت دقت رنگ ها و نوع طراحی را در نظر گرفت.

2/5 (7 امتیاز)

مشکلت حل نشده؟😟 معطل چی هستی ؟!🤔 گوشی رو بردار و با 62948(021) تماس بگیر، مشاوره رایگانه!🤩