تلویزیون پروجکشن چیست؟

زمانی که به یک فروشگاه لوازم صوتی تصویری مراجعه می کنید، حتما از این که تنوع تلویزیون ها تا این حد بالاست تعجب خواهید کرد. تنوع بالای تلویزیون های موجود در بازار نه تنها مربوط به برند و مشخصات ظاهری آنها می شود، بلکه آنها در فناوری ساخت و عملکرد هم با هم متفاوت اند. یکی از تلویزیون های پرطرفدار بازار، تلویزیون پروجکشن نام دارد. اما این دستگاه ها دقیقا چه مشخصاتی دارند و به چه تلویزیون هایی پروجکشن گفته می شود؟ تا چند سال قبل، تلویزیون هایی ساده که صفحه نمایش های بزرگی داشتند به عنوان تلویزیون های پروجکشن شناخته می شدند. 

نام دیگر آنها هم تلویزیون طرح عقب یا به انگلیسیRear projection TVs  بود. آنها یک سری ویژگی ها به خصوص داشتند که موجب تمایز آنها از دیگر تلویزیون ها می شد. اما فناوری ساخت این تلویزیون ها هم مانند سایر مدل ها تغییرات زیادی داشت تا این که در حال حاضر مدل های امروزی تر تلویزیون های پروجکشن را داریم. در این مقاله با بررسی ویژگی های یک تلویزیون پروجکشن، از مزیت ها و نحوه عملکرد آنها اطلاعات بیشتری به دست می آوریم.

تلویزیون پروجکشن

ویژگی های تلویزیون پروجکشن

همانطور که پیش از این هم گفته شد اصلی ترین مشخصه این تلویزیون از ابتدا، یک صفحه نمایش بسیار بزرگ بوده است. آنها به یک موتور نسبتا کوچک مجهزند که درون یک جعبه در داخل دستگاه قرار دارد. به همراه این موتور، مجموعه ای از آینه های مخصوص قرار دارد که کار آنها بزرگنمایی تصاویر در ابعاد نمایشگر است. این جعبه ها و محتویات درون آنها بسته به مدل دستگاه و فناوری ساخت، از اجزای مختلفی تشکیل شده اند. برای مثال برخی از مدل های قدیمی تر به CRTهای سنتی استفاده می کنند. در مدل های جدیدتر از تراشه ها و پانل هایی مانند پانل LCD یا تراشه DLP استفاده شده است. 

بنابراین می توان گفت که فناوری ساخت یک تلویزیون پروجکشن تقریبا مشابه فناوری ساخت ویدئو پروژکتورهاست. در واقع می توان گفت که این تلویزیون ها در اصل نوعی پروژکتور هستند و شبیه آنها عمل می کنند. بدون در نظر گرفتن این که دقیقا چه اجزایی در جعبه این تلویزیون ها به کار رفته و فناوری ساخت شان چیست، تمامی تلویزیون هایی که به عنوان پروجکشن شناخته می شوند از یک پروتکل مشابه برای نمایش تصاویر و صداها استفاده می کنند. یک تیونر، صدا و تصویر را در این دستگاه یکپارچه کرده است.

انواع تلویزیون های پروجکشن کدام است؟

مدل های قدیمی تر این تلویزیون ها، از فناوری انتقال دهنده های CRT بهره می بردند. اما نمونه های جدیدتر شامل نمایشگرهای ال سی دی می شوند. این دو فناوری، نحوه عملکرد و نمایش تصاویر در این دستگاه ها را تغییر دادند. در تلویزیون هایی که بر اساس فناوری CRT هستند، تصاویر رنگ بندی مشکی و طوسی بسیار بهتری دارند. با این حال در مدل های ال سی دی، شما کیفیت تصاویر بهتری دارید که وضوح شان بیشتر است و رنگ های متنوع تری را به نمایش می گذارند. 

مزیت های تلویزیون های پروجکشن چیست؟

شما با خرید یک تلویزیون پروجکشن مزیت های زیادی خواهید داشت. در درجه اول اگر تلویزیونی که خریداری می کنید در ابعاد بین 60 تا 80 اینچ باشد، شما می توانید یک سینمای خانگی جذاب و با کیفیت را در خانه داشته باشید. البته باز هم اگر محدودیت فضا دارید می توانید مدل های کوچک تر، حداقل تا سایز 42 اینچ را خریداری کنید. این تلویزیون ها به نسبت تلویزیون های پلاسما با همین سایز و اندازه بسیار مقرون به صرفه تر و کم هزینه ترند. این تلویزیون ها را می توان با یک سایز ایده آل برای مثال 60 اینچ، با قیمتی بسیار پایین تر از تلویزیون های پلاسما یا ال سی دی خریداری کرد. 

با وجودی که این تلویزیون ها در گذشته زیاد هم نازک نبودند و تقریبا در دسته تلویزیون های ضخیم قرار داشتند، اما مدل های امروزی تر و جدیدتر این تلویزیون ها بسیار نازک است و می توان آن را در هر فضایی به راحتی قرار داد. این مدل ها همچنین بهترین و ایده آل ترین گزینه برای نصب روی دیوار هستند. حتی نصب آنها هم آسان است و می توان به راحتی آنها را روی دیوار نصب کرد. آنها در نور محیطی اتاق هم عملکرد مطلوبی دارند و تصویر آنها کیفیت خود را از دست نمی دهد. حتی از نظر صدا هم یک تلویزیون پروجکشن می تواند نیاز و انتظار کاربران را برآورده کند و با یک سیستم طرح ریزی جلو، می توان از قابلیت های صوتی این دستگاه ها هم بهره برد.

تلویزیون های پروجکشن چه معایبی دارند؟

در کنار مزیت هایی که این دستگاه ها دارند، یک سری محدودیت ها هم در خصوص استفاده از آنها مطرح می شود. برای مثال یکی از مهمترین محدودیت های این تلویزیون ها زاویه دید محدود آنهاست. بنابراین اگر از تلویزیون فاصله بگیرید یا در زاویه مستقیمی قرار نداشته باشید، تصویر با کیفیتی را مشاهده نمی کنید. خصوصا اگر فضای چیدمان سالن به شکلی باشد که نقاط کور زیادی هنگام نشستن روی مبلمان وجود دارد، این تلویزیون ها شاید نتواند به خوبی نیاز شما را برآورده کند و برای تماشای فیلم به مشکل برمی خورید. مورد بعدی این که حتی با وجود نازک تر شدن این دستگاه ها نسبت به گذشته هنوز هم برای نصب آنها به یک فضای نسبتا بزرگتر نیاز است.

در نتیجه شاید این تلویزیون ها برای کسانی که محدودیت فضا دارند گزینه چندان ایده آلی نباشد. گاهی نیز این تلویزیون ها در برخی از مدل ها مشکل بازتاب نور محیطی را دارند که موجب می شود تماشای محتوا در یک اتاق روشن چندان جالب نباشد. در نهایت بزرگترین ایراد یک تلویزیون پروجکشن، هزینه نسبتا بالای تعویض لامپ آن است. در صورتی که به تعمیرات تلویزیون های پروجکشن نیاز باشد، اگر لامپ آن بسوزد باید هزینه نسبتا زیادی را برای تعویض آن صرف کنید. حتی گاهی لامپ های تعویض شده کیفیت قبل را ندارند.

نحوه انتخاب یک تلویزیون پروجکشن برای خرید

درست مانند خرید انواع مختلف تلویزیون، برای خرید تلویزیون های پروجکشن هم باید یک سری نکات را در نظر گرفت. مهمترین معیارهایی که باید در زمان خرید این تلویزیون ها به آن توجه کرد شامل موارد زیر می شود:

  • تعداد و نوع ورودی های تصویر تلویزیون چیست، شما برای اتصال راحت تر دستگاه های جانبی به تلویزیون پروجکشن خود قطعا به تنوع بالاتر ورودی های این دستگاه ها نیاز دارید
  • اندازه و سایز تلویزیون چقدر است
  • طراحی تلویزیون
  • برند تلویزیون
  • قیمت دستگاه
  • نسبت تصویر
  • وضوح و کیفیت تصاویر نمایش داده شده در تلویزیون چقدر است
  • تلویزیون از چه فرمت هایی پشتیبانی می کند؛ در مدل های جدیدتر این تلویزیون ها، از فرمت های بیشتری پشتیبانی می شود که قطعا این مورد برای پخش فیلم ها و محتواهای مختلف بسیار مهم است
  • زاویه دید تلویزیون به چه صورت است
  • انتخاب بین مدل های CRT، DLP و LCD که هر یک می توانند ویژگی های متفاوت تصویر را ارائه دهند
5/5 (2 امتیاز)

مشکلت حل نشده؟😟 معطل چی هستی ؟!🤔 گوشی رو بردار و با 62948(021) تماس بگیر، مشاوره رایگانه!🤩