انواع برد تلویزیون و کاربردهای آنها

عملکردی که یک تلویزیون دارد، به کاربرد انواع برد تلویزیون وابسته است. بردهای مورد استفاده در تمامی تلویزیون ها تقریبا یکی است و عملکرد مشابهی دارند. با این حال برخی از مدل های جدیدتر، بسته به مشخصات شان ممکن است بردهای متفاوت تری هم داشته باشند. در واقع برخی از بردهای مورد استفاده در تلویزیون ها می توانند عملکرد آنها را بهبود ببخشند. در این مقاله می خواهیم با معرفی انواع برد تلویزیون، خصوصا انواع رایج تر آنها، شما را با کارایی که هر برد در تلویزیون دارد آشنا کنیم. برای تعمیر مین برد تلویزیون با ما تماس بگیرید.

انواع برد تلویزیون

انواع برد تلویزیون کدامند؟

بردهای تلویزیون روی یک پنل، در پشت تلویزیون قرار گرفته اند. این بردها در کنار سایر قطعات و مدارها در کنار هم قرار گرفته اند و در کنار وظیفه جداگانه ای که دارند، در یک هماهنگی با هم، عملکرد تلویزیون را شکل می دهند. بنابراین تماشای یک تصویر با کیفیت به همراه یک پخش صدای عالی، متکی به عملکرد انواع برد تلویزیون است. اصلی ترین بردهایی که می توان در یک تلویزیون مشاهده کرد، شامل موارد زیر می شود:

  • مین برد تلویزیون
  • برد پاور تلویزیون
  • برد تیکان
  • برد اینورتر
  • برد فیلتر EMI

این ها اصلی ترین بردهایی هستند که می توان در یک تلویزیون مشاهده کرد. در ادامه عملکرد و کاربرد هر یک از این بردها را به صورت کامل توضیح می دهیم.

عملکرد مین برد در تلویزیون چیست؟

یکی از انواع برد تلویزیون، مین برد نام دارد که به آن برد اصلی یا مادربرد هم گفته می شود. مادربرد یا مین برد بخش مرکزی در هر تلویزیونی است و عملکرد سایر قطعات و قسمت ها را مدیریت می کند. در واقع مین برد فرمان های مختلف را به بخش های متفاوت تلویزیون ارسال می کند تا در نهایت تصویر روی نمایشگر پخش شود. نکته مهم در خصوص مین برد این است که خود آن از چندین جزو و قطعه دیگر تشکیل شده است. 

این قطعات شامل سی پی یو یا همان پردازنده اصلی، سوکت ورودی و خروجی پاور یا منبع تغذیه، مدارها و ورودی و خروجی های مربوط به صدا و تصویر، پورت مربوط به USB و HDMI و در نهایت خروجی اسپیکر می شود. همانطور که مشاهده می کنید، مادربرد اصلی ترین قطعه در تلویزیون است و تمامی عملکردهای مهم از جمله نمایش تصویر، پخش صدا، اتصالات دستگاه و توزیع منبع برق و ولتاژ سایر قطعات را به عهده دارد.

علائم خرابی مادربرد در تلویزیون

مادربرد از جمله انواع برد تلویزیون است که به شدت نسبت به خرابی حساس است و این احتمال وجود دارد که در اثر استفاده نادرست دچار یک سری مشکلات و خرابی ها شود. خصوصا کارهایی مانند روشن گذاشتن تلویزیون برای یک تایم طولانی، نوسانات جریان برق، آب خوردگی تلویزیون و مواردی از این دست همگی می توانند به مین برد آسیب برسانند. 

علائمی مانند هنگ کردن مداوم تلویزیون، ظاهر شدن یک سری خطوط رنگی در صفحه نمایش، حالت چشمک زدن چراغ پاور و روشن و خاموش شدن تلویزیون از جمله نشانه های خرابی مادربرد است. معمولا برای تعمیر مادربرد تلویزیون باید دستگاه کاملا باز شود و با بررسی این که چه قسمتی در مین برد دچار مشکل شده و میزان خرابی مادربرد چقدر است، تعمیر آن انجام شود. تعویض مین برد در صورت نیاز، یکی از پرهزینه ترین سرویس های تعمیرات تلویزیون است.

عملکرد برد پاور در تلویزیون چیست؟

برد پاور که به آن منبع تغذیه هم گفته می شود، یکی دیگر از مهم ترین انواع برد تلویزیون بوده که کار آن تامین ولتاژ مورد نیاز سایر قطعات است. خود برد پاور، بخش کوچکی از مین برد است و روی پنل پشتی تلویزیون قرار دارد. برق ورودی به تلویزیون توسط برد پاور به یک ولتاژ استاندارد مورد نیاز سایر قطعات تبدیل می شود تا به این ترتیب توسط دیگر اجزای تلویزیون استفاده شود. برد پاور هم متشکل از یک سری مدارها، سیم ها، خازن ها و ترانزیستورهاست که در کنار هم، عملکرد این قطعه را شکل می دهند.

علائم خرابی برد پاور

برد پاور مستقیما با جریان برق در ارتباط است و به همین دلیل هم احتمال خرابی آن وجود دارد. این قطعه از جمله انواع برد تلویزیون است که خرابی آن می تواند روی روشن شدن و کار کردن دستگاه، مستقیما تاثیر بگذارد، چرا که برق مورد نیاز سایر قطعات تامین نمی شود. معمولا خازن ها و ترانزیستورهای برد پاور بیشتر در معرض خرابی هستند. نوسانات برقی از شایع ترین دلایل خرابی برد پاور تلویزیون است. خاموش شدن ناگهانی تلویزیون، روشن نشدن دستگاه، تاخیر در روشن شدن تلویزیون و هنگ کردن تلویزیون روی چراغ پاور، همگی نشان دهنده خرابی این قطعه هستند. در برخی موارد می توان برد پاور را تعمیر کرد و گاهی نیز برای رفع مشکل به وجود آمده در تلویزیون، خصوصا زمانی که برد پاور می سوزد، تنها راهکار تعویض آن است.

عملکرد برد تیکان در تلویزیون چیست؟

در بین انواع برد تلویزیون، یکی از اصلی ترین قطعات در نمایش تصاویر، برد تیکان است که در برخی مدل ها به آن برد کنترلر هم گفته می شود. این برد موظف است تا سیگنال های دریافتی را به تصویر قابل پخش روی صفحه نمایش تبدیل کند. علاوه بر این، برد تیکان میزان روشنایی، رنگ و پیکسل ها را به نحوی تنظیم می کند تا کیفیت تصاویر بهتر شود.

علائم خرابی برد تیکان

زمانی که برد تیکان دچار مشکل می شود، تنها بخش هایی از صفحه نمایش دچار مشکل خواهد شد. در واقع این مورد تفاوت بین خرابی برد تیکان با مین برد است، چرا که اگر مین برد خراب شود، تصویر در کل صفحه دچار مشکل می شود. زمانی که برد تیکان خراب شود، معمولا نمایشگر به رنگ آبی درمی آید. 

گاهی نیز در برخی از بخش های صفحه نمایش، تصاویر حالت موج دار پیدا می کنند. کم شدن یا تغییر در کنتراست تصاویر صفحه، دوتایی شدن تصاویر در نمایشگر، نمایش یک لایه سفید روی صفحه، سیاه بودن نمایشگر در صورتی که تلویزیون روشن است، تغییر در رنگ و کیفیت تصاویر و ایجاد لکه های سیاه یا تار شدن تصویر از مهمترین نشانه های خرابی برد تیکان است.

عملکرد برد اینورتر در تلویزیون چیست؟

یکی دیگر از انواع برد تلویزیون که در کارکرد دستگاه نقش مهمی دارد، برد اینورتر است. در تلویزیون بخشی به نام بک لایت یا همان نور پس زمینه وجود دارد که موجب نمایش تصاویر روی صفحه می شود. کاری که برد اینورتر انجام می دهد، کمک به روشن شدن بک لایت است. در نتیجه عملکرد برد اینورتر، با بک لایت تلویزیون در ارتباط است. 

اگر برد اینورتر درست کار نکند، تلویزیون روشن نمی ماند و تصاویری روی صفحه نمایش داده نمی شود. به همین دلیل هم برد اینورتر را می توان یکی دیگر از مهمترین انواع بردهای تلویزیون در نظر گرفت. زمانی که این برد دچار مشکل شود، نشانه هایی مانند سیاه شدن تصاویر تلویزیون یا روشن نشدن تلویزیون را مشاهده می کنید.

عملکرد برد فیلتر EMI چیست؟

در نهایت آخرین چیزی که به عنوان انواع برد تلویزیون می خواهیم به بررسی عملکرد آن بپردازیم، برد فیلتر EMI است. این قطعه، یک قطعه غیر فعال است که به آن فیلتر تداخلات الکترومغناطیسی هم گفته می شود. عملکرد این برد در تلویزیون در واقع حذف نوسانات است و نویز سیگنال هاست. در واقع این برد می تواند نویزهای ایجاد شده توسط سایر قطعات را حذف کند تا به این ترتیب علاوه بر ایمن کردن مسیرهای الکترونیکی، از سایر قطعات تلویزیون محافظت کرده تا کیفیت نمایش تصاویر هم بهبود یابد.

5/5 (1 امتیاز)

مشکلت حل نشده؟😟 معطل چی هستی ؟!🤔 گوشی رو بردار و با 62948(021) تماس بگیر، مشاوره رایگانه!🤩