بهترین تلویزیون ها هر سال واضح تر، شفاف تر و روشن تر می شوند و نوآوری هایی در فناوری پنل، پردازش تصویر بهتر و پشتیبانی بیشتر از فرمت های Ultra HD دارند. به زبان ساده، نمایش های تلویزیونی، فیلم ها و جعبه هایی که از طریق Freeview Play تماشا می کنید، هیچ وقت بهتر از این نبوده اند. همه این ها به لطف وجود تکنولوژی های پیشرفته تصویر و امکان استفاده از حالت های مختلف تصویر تلویزیون است. با این حال، برخی از ترفندهای آسان وجود دارد که می توانید در خانه انجام دهید تا کیفیت تصویر را حتی از این هم بیشتر کنید.
ممکن است بی معنا به نظر برسد، اما استفاده از تلویزیون شما بیشتر از بیرون آوردن آن از جعبه و زدن دکمه «روشن» است. تنظیم حالت تصویر تلویزیون شما می تواند دنیای متفاوتی ایجاد کند و بهتر از همه، این یکی از ساده ترین کارهایی است که می توانید انجام دهید تا تجربه تماشای خود را به سطح بالاتری ببرید. اما حالت های مختلف تصویر تلویزیون به چه معناست و چه استفاده ای می توان از آنها داشت. بیایید بیشتر با هم این موضوع را بررسی کنیم. بیش از 30 سال تجربه در تعمیر تلویزیون های ال جی.
منظور از حالت های مختلف تصویر تلویزیون چیست؟
حالت های تصویر که معمولاً در منوی تنظیمات تلویزیون شما یافت می شوند، بسیاری از تنظیمات دیگر را در یک حرکت تنظیم می کنند تا ظاهر کلی تصویری را که روی صفحه می بینید تغییر دهد. این تنظیمات معمولاً عبارتند از:
- دمای رنگ – تصویر نمایش داده شده چقدر گرم تر یا چقدر سردتر نمایش داده شود
- نور پس زمینه – این گزینه باعث تغییر روشنایی صفحه نمایش می شود (توجه داشته باشید تلویزیون های OLED دارای نور پس زمینه نیستند، اما اغلب تنظیمات مشابه خود را دارند)
- درون یابی حرکتی – جلوه تاری تصاویر با حرکت سریع را کاهش می دهد
- گاما – این گزینه شبیه به تنظیم روشنایی یا کنتراست است، این امر بر میزان تاریک شدن قسمت های تاریک صفحه تأثیر میگذارد و بالعکس
- بهبود لبه – این کار لبه های اشیاء روی صفحه را بزرگنمایی می کند
حالا تولیدکنندگان مختلف تلویزیون از مجموعه این تنظیمات در قالب یک گزینه، برای اعمال تغییرات مورد نظر استفاده می کنند. البته شاید بسته به برند، تنظیماتی که برای انتخاب حالت های مختلف تصویر تلویزیون وجود دارد، متفاوت است. اما اکثر آنها در مجموع بخشی یا همه گزینه های زیر را دارند. در ادامه به معرفی بهترین حالت های تصویر تلویزیون، بر اساس نوع محتوا می پردازیم.
معرفی بهترین حالت های تصویر تلویزیون
حالت استاندارد یا پیش فرض
یکی از انواع حالت های مختلف تصویر تلویزیون که معمولا به صورت پیش فرض انتخاب می شود، حالت استاندارد است. این حالتی است که اکثر دستگاه ها از همان ابتدا که از جعبه بیرون می آیند و نصب می شوند، روی آن تنظیم شده اند. این حالت تصویر به صورت معمول برای تماشای محتواهای عمومی مانند اخبار یا برنامه های روزمره تلویزیون در طول روز مناسب است.
تنظیمات این گزینه همه موارد از جمله کنتراست، روشنایی و وضوح را روی حالت وسط تنظیم کرده است و معمولا دمای سردتری را نسبت به حالت های دیگر دارد. شاید هیجان انگیزترین و واقعی ترین حالت تصویر نباشد، اما گزینه استاندارد یا پیشفرض تلویزیون شما به لطف تنظیمات به همان اندازه متعادل، احتمالاً برای وسیع ترین طیف شرایط نوری مناسب است. اگر صبح، ظهر و شب تلویزیون تماشا می کنید، قطعا این حالت تصویر برای شما مناسب است.
حالت فیلم یا سینما
یکی دیگر از حالت های مختلف تصویر تلویزیون، حالت فیلم یا سینماست. این گزینه قطعا برای کسانی مناسب و ایده آل است که علاقه زیادی به تماشای فیلم های سینمایی، خصوصا فیلم های هیجان انگیز دارند. اگر می خواهید دقیق ترین و جزیی ترین تصاویر نمایش داده شده توسط کارگردان محبوب خود را در تلویزیون ببینید، حالت سینما یا فیلم در تلویزیون بهترین انتخاب برای شماست. تنظیمات حالت سینما کمی از تنظیمات حالت پیش فرض گرم تر است و ممکن است تصاویر در این تنظیمات ابتدا کمی قرمز به نظر برسند، اما این احتمالا به این دلیل است که بیشتر به صفحه نمایش خود با دمای رنگی سردتر عادت کرده اید.
به طور کلی، در تنظیمات حالت سینما، ظاهر بسیار ارگانیک است، با سایه های واقعی و نقاط روشن دقیق، که تمام این مشخصات برای تماشای یک فیلم سینمای جذاب و هیجان انگیز ضروری است. به طور طبیعی، حالت سینما که در برخی مدل ها به عنوان حالت فیلم هم شناخته می شود، برای پخش درام هایی با نور و جذابیت بالا مناسب است. اگرچه ظاهر کم نور آن می تواند تشخیص همه چیز را در شرایط بسیار پرنور، مانند نور روز دشوار کند، بنابراین بهتر است حالت فیلم یا سینما را برای تماشای فیلم در عصر نگه یا شب یا در یک فضای تاریک، انتخاب کنید.
حالت تصویر داینامیک یا پویا
در تضاد کامل با ظاهر طبیعی حالت سینما یا فیلم، حالت زنده یا پویا از جمله حالت های مختلف تصویر تلویزیون است که در آن میزان اشباع رنگ های فوق العاده روشن که روی صفحه ظاهر می شوند، افزایش می یابد. نقطه ضعف این حالت این است که می تواند رنگ ها را بیش از حد اشباع به نظر برساند و دمای رنگ سردتر آن به این معنی است که اغلب کمی مصنوعی به نظر می رسد. خودتان آن را امتحان کنید: ممکن است متوجه شوید که روشنایی و کنتراست افزایش یافته در اتاق های با نور روشن به خوبی کار می کند، و رنگ های زنده می توانند با محتوای متحرک خوب به نظر برسند.
با این حال، برای بیشتر انواع محتوا، بهتر است از یکی دیگر از حالت های تصویر، به جای حالت پویا استفاده کنید. بنابراین به زبانی ساده تر، این حالت تصاویر شما را روشن تر و واضح تر می کند اما دقت رنگ کمتری دارد، بنابراین فقط در صورتی توصیه می شود که به دلیل تابش خیره کننده یا نور محیط، صفحه نمایش را نبینید.
حالت تصویر ورزشی
یکی دیگر از حالت های مختلف تصویر تلویزیون، حالت ورزش است. مانند حالت زنده یا پویا، بیشتر حالت های ورزشی تلویزیون رنگ و کنتراست تصویر را افزایش می دهند. اگر در حال تماشای مسابقه فوتبال هستید و باید بتوانید بازیکنان مختلف را به دقت ببینید و تشخیص دهید، این حالت تصویر را انتخاب کنید. در حالی که درون یابی حرکتی می تواند به طور مصنوعی صاف به نظر برسد، این حالتی است که بهترین عملکرد را دارد. اگر در حال تماشای چیزی مانند تنیس هستید و می خواهید چشم خود را روی توپ نگه دارید، کاهش تاری تصاویر با حرکت سریع بسیار مفید است.
حالت بازی
یکی دیگر از حالت های مختلف تصویر تلویزیون، حالت بازی نام دارد. کنسول خود را روشن می کنید؟ حالت بازی تلویزیون شما همان چیزی است که می خواهید از آن استفاده کنید. این تنظیم هوشمندانه تأخیر ورودی را کاهش می دهد، بنابراین هیچ تأخیری بین فشار دادن یک دکمه روی کنترل کننده تان و چیزی که روی صفحه می بینید وجود ندارد.
روشن کردن حالت بازی معمولاً روی خود تصویر نیز تأثیر می گذارد و باعث می شود که گرافیک بازی های ویدیویی پر جنب و جوش، با جزئیات بیشتر و رنگارنگ تر به نظر برسد. خصوصا اگر تلویزیون شما هوشمند است و از آن برای استریم بازی ها استفاده می کنید، حتما از حالت تصویر گیمینگ برای اجرای هر چه بهتر بازی ها در تلویزیون استفاده کنید تا تجربه ای متفاوت تر داشته باشید.
کدام یک از حالت های تصویر برای شما مناسب تر است؟
در این جا با انواع حالت های مختلف تصویر تلویزیون آشنا شدید. اما کدام حالت تصویر برای شما مناسب تر است؟ انتخاب بین انواع حالت های تصویر تلویزیون در درجه اول باید بر اساس نوع محتوایی که تماشا می کنید، صورت بگیرد. در واقع اگر هدف شما از تماشای تلویزیون تماشای فیلم های سینمایی است، باید حالت سینما را انتخاب کرده و برای بازی کردن هم تنظیمات را روی حالت گیمینگ قرار دهید.
در نتیجه نوع محتوایی که مشاهده می کنید تعیین می کند که کدام تنظیمات یا حالت های تصویر برای شما بهتر و ایده آل تر است. در ادامه هم باید به نوع تلویزیونی که دارید و پنل به کار رفته در آن توجه کنید. بدون شک تمام مدل ها، همه استانداردهای معرفی شده را ندارند. نور محیطی، طیف رنگی که پنل تلویزیون از آن پشتیبانی می کند و سایر تکنولوژی های صفحه نمایش همگی تعیین می کند که کدام تنظیمات مناسب تر و بهتر است.
چگونه می توانم تصویر تلویزیون خود را بهبود بخشم؟
هنگامی که یک حالت تصویر از پیش تنظیم شده را انتخاب کردید، هیچ چیز مانع از تنظیم تنظیمات تصویر فردی به دلخواه شما نمی شود. فقط کافی است به منوی تنظیمات تلویزیون خود بروید و آن را تغییر ندهید، افزایش وضوح یا لبه است. بالا بردن این حالت می تواند یک افکت هاله مانند در اطراف اشیاء روی صفحه ایجاد کند و به ندرت خوب به نظر می رسد. علاوه بر این بد نیست در کنار استفاده از حالت های مختلف تصویر تلویزیون برای داشتن یک تجربه بهتر، حتما به تنظیمات صوتی نیز توجه کنید تا با بهینه سازی آنها، تجربه تماشای فیلم یا بازی کردن تان را بهبود ببخشید.
در نهایت تجربه ای که شما از کیفیت تصویر تلویزیون تان دارید قطعا به مدل و برند دستگاه و نوع پنل به کار رفته در ساخت آن بستگی دارد. در مقاله معرفی رزولوشن های مختلف تلویزیون، شما می توانید با انواع کیفیت تصویر و انتظاری که می توانید از تماشای محتوا در این دستگاه ها داشته باشید، بیشتر آشنا شوید.