ممکن است سال ها از خرید تلویزیون تان گذشته باشد و شما هنوز هم با طریقه دسترسی به تنظیمات تصویر تلویزیون که از آن استفاده می کنید، آشنایی نداشته باشید. تنظیم کردن تصاویر تلویزیون به شما این امکان را می دهد که بر اساس محتوایی که تماشا می کنید، کیفیت تصاویر را در بهترین حالت ممکن قرار دهید. هر تلویزیونی بر اساس مدل و برندی که دارد یک سری گزینه ها را برای تنظیم هر چه بهتر کیفیت و وضوح تصویر ارائه می کند و شما می توانید این تنظیمات را بر اساس چیزی که می خواهید، شخصی سازی کنید.
این تنظیمات می تواند هم کیفیت و وضوح تصاویر و هم نور و رنگ آنها را تغییر دهد. مهمترین چیزی که شما باید بدانید، نحوه دسترسی به این تنظیمات در هر برند و مدل است. سپس می توان با گزینه های مختلفی که در بخش تنظیمات وجود دارد، کیفیت تصاویر را تغییر داد. شما برای تنظیم کردن تصاویر تلویزیون باید با حالت های مختلف تصویر، گزینه های مختلف برای تنظیم رنگ و نور و نحوه تنظیم اندازه و ابعاد تصاویر آشنا باشید. در این مقاله با نحوه انجام تنظیمات تصویر تلویزیون آشنا می شویم.
برای دریافت خدمات مجاز تلویزیون در تهران و کسب مشاوره رایگان با ما تماس بگیرید.
نحوه دسترسی به تنظیمات تصویر تلویزیون به چه صورت است؟
در اولین قدم برای انجام تنظیمات تصویر تلویزیون شما باید بدانید که چطور می توانید به این تنظیمات دسترسی یابید. دسترسی به تنظیمات تصویر بر اساس مدل و برند تلویزیون متفاوت است. برای مثال در تلویزیون های سامسونگ، شما باید ابتدا روی ریموت دستگاه دکمه منو را انتخاب کرده و سپس در قسمت تنظیمات کلی تلویزیون، وارد بخش Image setting شوید. در مورد تلویزیون های ال جی هم باید ابتدا گزینه setting را روی ریموت انتخاب کرده و در آن لیست وارد بخش Picture mood شوید.
در تلویزیون های سونی هم معمولا گزینه دسترسی به تنظیمات تصویر تلویزیون شامل یک گزینه Display Picture برای تنظیمات عمومی و یک گزینه Picture Adjustment برای تنظیمات پیشرفته می شود. ممکن است بر اساس برند یا مدل دستگاه مسیر دسترسی به این تنظیمات متفاوت باشد که می توان از طریق دفترچه راهنمای دستگاه یا راهنمای عمومی وب سایت فروشنده، به گزینه تنظیمات تصویر در تلویزیون مورد نظر دسترسی یافت.
راستی اگه تلویزیون صنام داری و می خوای حرفه ای تعمیر شه بیا اینجا 👈 تعمیر تلویزیون صنام در منزل 👉
نحوه تغییر تنظیمات تصاویر در تلویزیون ها
گزینه های بسیار مختلفی برای تغییر تنظیمات تصویر تلویزیون وجود دارد که می توان از آنها استفاده کرد. گزینه های کلی شامل color، روشنایی، کنتراست، Color Temperature یا Color Tone، Sharpness و یک سری تنظیمات پیشرفته تر می شود. در ادامه نحوه استفاده از هر گزینه برای تغییر دادن تنظیمات تصویر را بررسی می کنیم.
مقاله تنظیمات رنگ تلویزیون را از دست ندهید.🙄
گزینه رنگ یا color
اولین گزینه ای که در منوی تنظیمات تصویر تلویزیون مشاهده می کنید، گزینه رنگ یا color است. در حالت کلی اکثر تلویزیون ها، عدد color به صورت پیش فرض روی 50 قرار دارد. حالا شما می توانید بسته به سایر فاکتورها، مانند رنگ و کیفیت محتوایی که مشاهده می کنید یا کیفیتی که تصویر دارد، میزان رنگ را بالاتر یا پایین تر ببرید. البته توجه کنید که اگر این مقدار را خیلی پایین بیاورید احتمالا با حذف رنگ ها، تصویر تلویزیون شما سیاه و سفید می شود. بر عکس اگر آن را زیاد کنید تصاویر آنقدر پررنگ و شدید خواهند شد که بیشتر رنگ های قرمز و نارنجی را در تصویر می بینید.
گزینه Color Temperature یا Color Tone
شما علاوه بر گزینه رنگ، یک گزینه دیگر هم برای تنظیم میزان رنگ تصاویر دارید که به آن Color Temperature یا Color Tone گفته می شود. این گزینه میزان گرمی یا سردی یا تن رنگی تصاویر را مشخص می کند و نقش مهمی در انجام تنظیمات تصویر تلویزیون دارد. معمولا تن سردی بیشتر به هاله های رنگی آبی تمایل دارد و در نتیجه با انتخاب آن، تم تصاویر سردتر و آبی تر می شود.
وقتی که هاله رنگ قرمز برای تصاویر انتخاب شود، تن رنگ ها شدیدتر و نارنجی تر است. در اکثر مدل ها بهترین گزینه تن رنگی استاندارد یا طبیعی است. البته باز هم باید بسته به نوع تصویر و محتوایی که دارید، تن رنگی تصاویر را تغییر داده و بین سه گزینه تن گرم، سرد و استاندارد مناسب ترین حالت را انتخاب کنید.
گزینه کنتراست
از دیگر تنظیمات مهم تصاویر در تلویزیون ها، تنظیم کنتراست است که می تواند تاثیر زیادی روی کیفیت تصاویر پخش شده داشته باشد. در لیست تنظیمات تصویر تلویزیون، کنتراست معمولا اولین گزینه ای است که مشاهده می کنید. کنتراست به معنای نسبت روشنایی روشن ترین نقطه تصویر به تاریک ترین نقطه تصویر است. بنابراین شما با تنظیم کردن کنتراست تعیین می کنید که شدت روشنایی نقاط روشن تصاویر چقدر باشد. شما باید کنتراست را به نحوی تعیین کنید که تمامی جزئیات هم در روشن ترین حالت و هم در تاریک ترین حالت قابل مشاهده باشد.
بنابراین اگر آن را بیش از حد زیاد کنید، جزئیات بخش های روشن تصویر را از دست می دهید. شما باید میزان کنتراست را بر اساس یک یا چند تصویر مناسب تنظیم کنید. برای مثال اگر در تصویری که نقاط سفید و روشن زیادی دارد به تدریج میزان کنتراست را از کم به سمت بالا تغییر دادید و نقاط روشن جزئیات خود را از دست دادند، یعنی میزان کنتراست را بیش از حد زیاد کرده اید و باید کمی آن را پایین بیاورید. در نتیجه میزان کنتراست تصاویر را باید بر اساس نوع محتوایی که می بینید تنظیم کنید تا جزئیات خیلی روشن تصاویر با افزایش کنتراست محو نشوند.
اینو بخون حتما به کارت میاد : نصب نور مخفی هوشمند پشت تلویزیون
گزینه Brightness
Brightness یا روشنایی یکی دیگر از تنظیمات تصویر تلویزیون است که باید آن را در یک حد مطلوب و ایده آل نگه دارید. برعکس کنتراست، شما در تعیین روشنایی میزان و شدت روشنایی را برای نقاط تاریک و تیره تصویر تعیین می کنید. در نتیجه اگر شما میزان Brightness را از یک حد نرمال بیشتر کنید، رنگ های سیاه تصویر به سمت خاکستری می رود. در این جا برای تنظیم هر چه بهتر روشنایی باید یک تصویر پس زمینه تیره تر را انتخاب کنید و به دنبال صحنه های تاریک در آن باشید.
تا جایی که تصاویر و نقاط تیره تصویر رنگ سیاه خود را حفظ کنند، میزان روشنایی را زیاد کنید. نقطه ای که جزئیات سیاه رنگ خود را از دست بدهند، مشخص می شود که روشنایی را بیش از حد افزایش داده اید و باید آن را کمتر کنید. معمولا تنظیم کردن روشنایی به نسبت دیگر گزینه های تنظیم تصاویر تلویزیون کمی سخت تر است و به دقت بیشتری نیاز دارد. باز هم تنظیم آن بسته به تصویری که مشاهده می کنید ممکن است متفاوت باشد اما در کل بهتر است بر اساس یک تصویر تیره و سیاه آن را تنظیم کنید.
گزینه Sharpness در تنظیمات تصویر تلویزیون
از دیگر مواردی که می توانید در منوی تنظیمات تصویر تلویزیون تان به آن دسترسی داشته باشید، گزینه ای با عنوان Sharpness یا تیزی تصویر است. Sharpness در واقع تعیین می کند که میزان تیزی لبه های تصویر چقدر باشد. با کاهش میزان تیزی، تصاویر مات تر می شوند و ممکن است برخی از جزئیات تصویر را از دست بدهید. در مقابل اگر Sharpness را بیش از حد زیاد کنید، میزان روشنایی در لبه های تصاویر به صورت غیر عادی افزایش می یابد. بهترین تصویر برای تنظیم Sharpness، تصویر چهره است. با افزایش آن تا جایی که جزئیات چهره مانند چین و خطوط صورت مشخص باشد، مقدار آن ایده آل است.
جایی که افزایش تیزی موجب محو شدن جزئیات چهره می شود، شما باید میزان آن را کاهش دهید تا دوباره جزئیات چهره را ببینید. میزان Sharpness در هر مدل تلویزیون بر اساس کیفیت کلی تصویر ( اچ دی، فول اچی دی یا 4k ) باید تنظیم شود. شما می توانید از این طریق کیفیت تصاویر پخش شده را افزایش دهید. البته با معرفی بهترین تلویزیون های 8k دنیا در سال 2024، گزینه های تنظیمات تصاویر مانند گزینه تیزی تصویر هم قطعا تغییر می کند.
تنظیم رزولوشن تصاویر
شما می توانید برای بالا بردن کیفیت تصاویری که مشاهده می کنید، از طریق منوی تنظیمات تصویر تلویزیون گزینه رزولوشن را تغییر دهید. البته میزان رزولوشن انتخابی شما باید بر اساس نوع محتوایی که می بینید و رزولوشنی که تلویزیون مورد نظر از آن پشتیبانی می کند تعیین شود. برای مثال اگر تلویزیون از رزولوشن 1080 پشتیبانی می کند، شما می توانید با انتخاب آن تصاویری ویدئویی را در بالاترین کیفیت و بدون تاری مشاهده کنید.
این مقاله را از دست ندهید : نحوه بهینه سازی مصرف برق تلویزیون
تنظیمات پیشرفته در تلویزیون های مختلف
علاوه بر گزینه های عمومی که در بالا به آنها اشاره شد و در اکثر مدل ها همین گزینه ها در دسترس است، در برخی تلویزیون یک سری گزینه های پیشرفته تر هم برای شخصی سازی تنظیمات تصویر تلویزیون وجود دارد. برای مثال در تلویزیون های سامسونگ شما می توانید با استفاده از Smart Calibration، به صورت خودکار کیفیت تصاویر تلویزیون را تنظیم و بهینه کنید.
کالیبراسیون هوشمند در این دستگاه ها می توان کیفیت تصاویر را بر اساس شرایط نور محیطی و کیفیت محتواها به صورت خودکار تغییر دهد. در تلویزیون های ال جی هم منوی حرفه ای برای تنظیم تصاویر تلویزیون وجود دارد. برای مثال با انتخاب گزینه Vivid شما می توانید رنگ های عمیق تر را به صفحه بیافزایید. گزینه اکو هم به شما این امکان را می دهد تا تنظیمات تصویر را روی حالت صرفه جویی تنظیم کنید. حالت های دیگر تنظیم تصویر، گزینه های خودکار سینما یا فوتبال و گزینه FILMMAKER-Mode یا isf-Expert در برخی از مدل هاست.