اگر از کاربران تلویزیون های هوشمند هستید، به احتمال زیاد حداقل برای یک یا دو بار هم که شده با مشکل هنگ کردن تلویزیون هوشمند مواجه شده اید. این مشکل رایج بیشتر به دلیل عملکرد و ماهیتی که این دستگاه ها دارد ایجاد می شود. با این حال زمانی که بدانید چرا تلویزیون هوشمند شما هنگ کرده است، می توانید از طریق یک سری راه حل ها این مشکل را برطرف کنید. البته این احتمال هم وجود دارد که هنگ کردن این دستگاه ها به دلیل یک ایراد فنی جدی باشد و شما ناچار به تعمیرات تلویزیون خود هم شوید.
اما در اکثر مواقع با چند راهکار ساده می توان مشکل را برطرف کرد. از مشکلات مربوط به سیستم عامل گرفته تا اتصال تلویزیون به اینترنت و مشکلات حافظه دستگاه، همگی می توانند از جمله دلایل هنگ کردن تلویزیون هوشمند باشد. در این مقاله با بررسی اصلی ترین دلایل هنگ کردن این دستگاه ها، به بررسی راه حل های رفع این ایراد می پردازیم.
هنگ کردن تلویزیون هوشمند به دلیل مشکلات سیستم عامل
همانطور که می دانید اساس یک اسمارت تی وی و تفاوتی که با تلویزیون های معمولی دارد، امکان نصب سیستم عامل و برنامه های مختلف روی آنهاست. بنابراین درست مانند هر دستگاه هوشمند دیگری از جمله لپ تاپ یا گوشی، مشکلات و باگ های سیستم عامل می تواند اولین و اصلی ترین دلیل هنگ کردم یک تلویزیون هوشمند باشد.
خصوصا در صورتی که سیستم عامل نصب شده روی تلویزیون آپدیت نشده باشد، به احتمال زیاد دستگاه مدام هنگ می کند. بنابراین در درجه اول به روز نبودن سیستم عامل تلویزیون یا سایر مشکلات مربوط به سیستم عامل می تواند دلیل هنگ کردن تلویزیون هوشمند باشد.
مشکلات اتصال به وای فای
یک تلویزیون هوشمند برای کار کردن و اجرای برنامه ها یا انجام کارهایی مانند وب گردی و … باید به مودم وای فای وصل باشد. حال اگر شبکه وای فای که تلویزیون به آن متصل است درست کار نکند یا این که اینترنت مدام قطع و وصل شود، قطعا مشکلاتی مانند ثابت شدن تصویر در تلویزیون و هنگ کردن آن مشکل ساز می شود.
حتی اگر اتصال مشکلی نداشته باشد، اما سرعت اینترنت کم باشد هم شاهد هنگ کردن تلویزیون هوشمند مورد نظر خواهید بود. در نظر داشته باشید که تلویزیون های هوشمند هم از طریق اتصال بی سیم و هم اتصال فیزیکی از طریق کابل می توانند به اینترنت وصل شوند. بنابراین مطمئن شوید که در هر دو شیوه، اتصال تلویزیون به اینترنت به درستی انجام شده است.
پر بودن حافظه تلویزیون هوشمند
از دیگر دلایل مهم هنگ کردن تلویزیون هوشمند، پر بودن حافظه آن است. مانند یک گوشی هوشمند یا لپ تاپ، در این دستگاه ها نیز انواع مختلفی از برنامه ها و دیتاها دانلود و نصب می شوند. از استریم های آنلاین گرفته تا نصب بازی ها و حتی وب گردی و استفاده از پلتفرم های اجتماعی، همگی می توانند حافظه تلویزیون را پر کنند. حافظه تلویزیون های هوشمند محدودیت های خود را دارد و در صورت ذخیره کردن حجم بالایی از داده ها و برنامه ها، حافظه آن پر می شود. نتیجه می تواند هنگ کردن تلویزیون هوشمند یا مشکلات مشابه آن باشد.
حافظه مرورگر اینترنت پر شده است
دلیل مهم بعدی برای هنگ کردن تلویزیون هوشمند شما، پر بودن حافظه مرورگر اینترنت است. خود مرورگرهایی که در تلویزیون های هوشمند استفاده می کنید دارای یک حافظه داخلی هستند که در صورت افزایش داده ها، پر می شوند. در صورت پر شدن حافظه پنهان یا همان کش مرورگر هم مشکلاتی مانند هنگ کردن تلویزیون، خصوصا در زمان وب گردی یا استریم فیلم ها و سریال های آنلاین مشکل ساز می شود.
استفاده از برنامه های به روز نشده در تلویزیون
علاوه بر این که همیشه باید سیستم عامل تلویزیون را به روز نگه داشت، آپدیت بودن برنامه هایی که روی تلویزیون نصب می کنید هم مهم است. یکی دیگر از دلایل هنگ کردن تلویزیون هوشمند، آپدیت نبودن برخی از برنامه های اصلی در تلویزیون است. خصوصا زمانی که در حال اجرای یک برنامه نصب شده روی تلویزیون هستید، اگر برنامه مورد نظر آپدیت نباشد، به احتمال زیاد تلویزیون مدام هنگ می کند.
هنگ کردن تلویزیون هوشمند به دلیل ایرادات فنی
بعد از تمامی مواردی که در بالا به آنها اشاره شد و معمولا به راحتی قابل برطرف شدن هستند، بدترین حالت برای هنگ کردن تلویزیون های هوشمند، وجود یک نقص فنی و خرابی سخت افزاری در این دستگاه هاست. از تجهیزات جانبی متصل به تلویزیون گرفته تا قطعات اصلی داخلی، اگر دچار مشکل شوند ممکن است تلویزیون مدام هنگ کند. در نتیجه یکی از بدترین دلایل هنگ کردن تلویزیون هوشمند، خرابی سخت افزاری این دستگاه هاست.
راه حل های رفع مشکل هنگ کردن تلویزیون های هوشمند
حالا که با اصلی ترین دلایل هنگ کردن تلویزیون هوشمند آشنا شدید، احتمالا به راحتی می توانید بهترین و کاربردی ترین راه حل های رفع این مشکل را هم حدس بزنید. در درجه اول بررسی اتصال دستگاه به اینترنت مهم است. شما باید مطمئن شوید که تلویزیون به درستی به مودم وصل است و هیچ اختلالی در شبکه اینترنت وجود ندارد. می توانید از طریق اتصال یک گوشی یا لپ تاپ به مودم، سرعت وای فای را چک کنید. مرحله بعدی به روز رسانی سیستم عامل است.
شما می توانید در منوی شبکه تلویزیون، با انتخاب گزینه به روز رسانی سیستم، سیستم عامل تلویزیون را آپدیت کنید. بررسی کابل ها و اتصالات، جدا کردن تجهیزات جانبی متصل به تلویزیون، به روز رسانی سایر برنامه های نصب شده روی دستگاه، حذف برنامه ها و داده های غیر ضروری و آزاد کردن فضای ذخیره سازی بیشتر در تلویزیون و پاک کردن کش مرورگر اینترنت از دیگر راه حل های پیشنهادی برای رفع مشکل هنگ کردن اسمارت تی وی هاست. در صورتی که مشکل با انجام دادن این کارها برطرف نشد، می توانید از چند راه حل باقی مانده زیر کمک بگیرید.
ریست کردن تلویزیون یا سافت ریست
یکی از کارهای ساده ای که می تواند به رفع مشکل هنگ کردن تلویزیون هوشمند کمک زیادی کند، سافت ریست یا باز تنظیم نرم تلویزیون است. برای این منظور کافی است ابتدا دکمه پاور روی تلویزیون را چند دقیقه فشار داده و نگه دارید تا تلویزیون کامل خاموش شود.
حالا تمامی اتصالات تلویزیون، از جمله اتصال به برق آن را هم جدا کنید. پنج دقیقه صبر کرده و مجددا همه چیز را روشن کنید. با این کار شما بدون حذف هیچ اطلاعات و تنظیماتی در تلویزیون، آن را ریست می کنید. این راه اندازی مجدد می تواند اکثر مشکلات و باگ های موقتی سیستم را برطرف کند تا دستگاه دوباره بدون مشکل به کارکرد نرمال خود برگردد.
ریست فکتوری کردن تلویزیون
بعد از این کار، گزینه بعدی برای رفع مشکل هنگ کردن تلویزیون هوشمند ریست فکتوری یا بازنشانی به تنظیمات کارخانه است. خصوصا زمانی که به روز رسانی یا حتی نصب مجدد سیستم عامل هم نتیجه بخش نباشد، آخرین راهکار بازنشانی به تنظیمات کارخانه است. در بخش تنظیمات تلویزیون و در قسمت system، شما می توانید با انتخاب گزینه Advanced System Setting و سپس Factory Reset، تلویزیون هوشمند خود را ریست فکتوری کنید. بعد از اتمام ریست فکتوری، تمامی تنظیمات شما پاک شده و همه چیز به حالت اول برمی گردد. حالا باید مجددا همه تنظیمات را از اول انجام دهید تا بتوانید از دستگاه تان مانند قبل استفاده کنید.
تعمیرات سخت افزاری تلویزیون
تا این جا اگر مشکل هنگ کردن تلویزیون یک ایراد ساده و نرم افزاری باشد، باید با راه حل های بالا مشکل برطرف شود. اما اگر حتی آخرین راهکار، یعنی ریست فکتوری کردن هم نتواند مشکل را برطرف کند و تلویزیون باز هم مدام هنگ کند، احتمالا ایراد از قطعات داخلی دستگاه است و به بررسی های تخصصی تری نیاز است. در این شرایط باید با مراجعه به یک مرکز تعمیرات تخصصی تلویزیون، از یک تکنسین با تجربه برای عیب یابی و رفع مشکلات احتمالی دستگاه کمک گرفت. شاید حتی در مواردی به تعویض برخی از قطعات از جمله تعمیر و تعویض مین برد هم نیاز باشد.