یکی از فناوری های جذاب دنیای امروز که در دسترس کاربران قرار دارد، اندروید تی وی ها هستند. این دستگاه های اسمارت درست مانند یک گوشی هوشمند اندرویدی، این امکان را به کاربران می دهند تا با نصب برنامه های مختلف روی تلویزیون، از یک ابزار هوشمند نهایت استفاده و لذت را ببرند. از آموزش ضبط فیلم در تلویزیون هوشمند تا سایر قابلیت ها و نصب اپلیکشین های مستقل روی اندروید تی وی ، جذابیت این فناوری ها را افزایش می دهد.
به صورت معمول در تلویزیون های اسمارت یک سری برنامه ها و نرم افزار ها در دسترس است که می توان آن ها را از طریق گوگل پلی دریافت و استفاده کرد. اما برخی مواقع کاربران به دنبال نصب و اجرای برنامه هایی هستند که به صورت معمول از طریق گوگل پلی در دسترس نیست و به همین دلیل باید آن ها را به صورت مجزا دانلود کرده و نصب کنند. به این ترتیب آن ها به دنبال نصب نرم افزار های مستقل روی اندروید تی وی مورد نظر می روند. اما نحوه نصب اپلیکیشن مجزا روی اندروید تی وی به چه صورت است؟
تفاوت نحوه نصب اپلیکشین های مستقل روی اندروید تی وی
برنامه های معمولی که در گوگل پلی در دسترس اند، بسیار محدودند و برای استفاده از آن ها به سادگی می توان آن ها را دانلود و نصب کرد. اما برای دانلود برنامه های مستقل که به صورت معمول از طریق گوگل پلی در دسترس نیستند، باید به صورت دستی عمل کرد و دریافت آن ها کمی پیچیده تر خواهد بود. برای مثال مهم ترین نرم افزاری که در گوگل پلی در دسترس نیست، برنامه گوگل کروم است که کاربران اندروید تی وی برای وب گردی راحت تر و پیشرفته تر به آن نیاز دارند.
این برنامه به صورت معمول در گوگل پلی وجود ندارد و از این رو کاربران اندروید تی وی باید برای نصب و دسترسی به آن، از روش های دستی دانلود و نصب اپلیکیشن مجزا روی اندروید تی وی استفاده کنند. یکی از کاربردی ترین روش های موجود برای این منظور، روش سایدلودینگ است. در ادامه با این روش بیشتر آشنا خواهیم شد.
معرفی روش سایدلودینگ
یکی از روش های کاربردی که دنیای فناوری برای نصب اپلیکشین های مستقل روی اندروید تی وی در اختیار کاربران قرار می دهد، روش سایدلودینگ است. در این روش می توان هر برنامه ای که در گوگل پلی در دسترس نیست را دانلود و نصب کرد. این روش به نوعی مشابه روش سایدلودینگ نصب نرم افزار ها در گوشی های اندرویدی است. در واقع این شیوه نصب اپلیکیشن مجزا روی اندروید تی وی از فایل های APK به جای فایل های معمول استفاده می کند.
با این کار به جای دانلود مستقیم برنامه ها، فایل APK آن ها را اجرا می کنید. این امر نیز مدیون ساختار سیستم عامل اندروید تی وی است که امکان نصب و اجرای فایل هایی با فرمت APK را می دهد. برای استفاده از این روش، دو شیوه معرفی شده است. در یک مسیر برای سایدلودینگ برنامه مستقل از گوشی همراه استفاده می شود و در روش دوم نیز از فضای ذخیره سازی Cloud برای نصب نرم افزار های مستقل روی اندروید تی وی استفاده می شود.
نصب اپلیکیشن های مستقل روی اندروید تی وی با گوشی اندرویدی
در روش اول سایدلودینگ اپلیکیشن در اندروید تی وی می توان از گوشی های اندرویدی استفاده کرد. این مسیر، فرایند نصب اپلیکیشن مجزا روی اندروید تی وی را تسهیل خواهد کرد. ابتدا باید برنامه مورد نظر را به صورت فایل APK از اینترنت دانلود و در گوشی خود ذخیره کنید. وب سایت APKMirror یک منبع عالی برای یافتن فایل APK تمام برنامه ها است. در ادامه، باید برنامه Send Files To TV را هم در گوشی همراه و هم در تلویزیون مورد نظر نصب کنید.
این برنامه در پلی استور موجود است. با استفاده از این اپلیکیشن می توانید به راحتی فایل APK موجود در گوشی را به تلویزیون منتقل کنید. برنامه را در تلویزیون باز کنید و گزینه دریافت را انتخاب نمایید. در گوشی نیز برنامه را باز کرده و گزینه ارسال را انتخاب کنید. با انتخاب نام تلویزیون، برنامه را از گوشی به تلویزیون ارسال کنید. تا این جای کار، فرایند ارسال فایل جهت نصب اپلیکشین های مستقل روی اندروید تی وی را انجام داده اید.
اجرای فایل APK روی تلویزیون
بعد از انتقال فایل APK از گوشی به تلویزیون، مرحله بعدی در نصب اپلیکشین های مستقل روی اندروید تی وی، اجرای فایل مورد نظر است. در اکثر موارد فرایند اجرای فایل بسیار راحت است و می توان از طریق اعلانی که نمایان می شود، برنامه را روی اندروید تی وی اجرا و نصب کرد. اما اگر مشکلی در این خصوص وجود داشت، می توان از برنامه File Commander برای نصب و اجرای فایل APK روی تلویزیون استفاده کرد. این برنامه نیز در گوگل استور در دسترس است و می توان آن را دانلود و نصب کرد.
با اجرای برنامه File Commander، در حافظه داخلی برنامه، فایل APK را انتخاب و آن را باز کنید. با انتخاب فایل، پیامی روی تلویزیون نمایان می شود که مضمون آن Staging app است. در این مرحله باید اجازه اجرای دستی فایل را بدهید. این مهم در خصوص فایل هایی با منبع نامشخص مطرح می شود. با این کار، می توان به راحتی برنامه را اجرا و نصب کرد.
بیشتر بخوانید: تبدیل گوشی به کنترل تلویزیون
دانلود برنامه ها از طریق فضای ذخیره سازی Cloud
در روش دیگری که برای سایدلودینگ برنامه های مستقل در اندروید تی وی می توان از آن استفاده کرد، دانلود و نصب اپلیکشین های مستقل روی اندروید تی ویاز طریق فضای ذخیره سازی Cloud است. در این روش می توان به منظور نصب فایل APK برنامه مورد نظر، از منابعی همچون گوگل درایو یا دراپ باکس استفاده کرد. در این روش، فایل ها در فضایی غیر فیزیکی ذخیره خواهند شد و می توان به راحتی از طریق اتصال اینترنت به آن ها دسترسی یافت. در ادامه نحوه استفاده از این روش را توضیح می دهیم.
نحوه سایدلودینگ از طریق فضای ذخیره سازی ابری
ابتدا باید برنامه مورد نظر را در قالب فایل APK دانلود و ذخیره کنید. باز هم می توان از وب سایت APKMirror فایل های مورد نظر را دانلود کرد. این بار به جای ذخیره فایل در گوشی، آن ها را در حساب کاربری گوگل مانند گوگل درایو ذخیره کنید. در ادامه برای نصب اپلیکیشن مجزا روی اندروید تی وی باز هم به برنامه File Commander نیاز دارید که می توان آن را از گوگل استور دانلود و نصب کرد. حال می توان در تلویزیون وارد حساب کاربری گوگل درایو یا دراپ باکس شد.
با ورود به این فضای ذخیره سازی ابری که فایل APK برنامه مورد نظر در آن ذخیره شده است، می توان فایل را باز کرد و آن را روی تلویزیون نصب و اجرا کرد. باز هم با فعال کردن امکان نصب برنامه هایی با منبع نامشخص در تنظیمات اندروید تی وی، به راحتی می توان برنامه مستقل مورد نظر را روی تلویزیون نصب کرد. این روش نیز به راحتی امکان نصب اپلیکشین های مستقل روی اندروید تی وی را به کاربران می دهد.
روش های دیگر نصب نرم افزار های مستقل روی اندروید تی وی
روش های سایدلودینگ نرم افزار های مستقل بسیار کاربردی و راحت است. اما روش های دیگری نیز برای نصب اپلیکشین های مستقل روی اندروید تی وی وجود دارد. برای مثال می توان فایل APK برنامه مورد نظر را روی یک فلش یا هارد دیسک ریخت و با اتصال آن به تلویزیون، از طریق برنامه File Commander برنامه را انتقال داد و آن را روی اندروید تی وی نصب کرد.
برنامه ADB نیز می تواند برای نصب اپلیکیشن مجزا روی اندروید تی وی مورد استفاده قرار بگیرد. این برنامه باید روی یک سیستم کامپیوتری نظیر لپ تاپ نصب و اجرا شود. البته استفاده از این روش برای نصب نرم افزار های مستقل روی اندروید تی وی پیچیدگی های بیشتری دارد که توضیح کامل آن در این مطلب نمی گنجد. به هر حال روش های سایدلودینگ برنامه ها را می توان کاربردی ترین روش های در دسترس در نظر گرفت.
نحوه اجرای برنامه های نصب شده روی اندروید تی وی
بعد از توضیح فرایند نصب اپلیکشین های مستقل روی اندروید تی وی این سوال مطرح می شود که چگونه می توان این برنامه ها را در تلویزیون پیدا و اجرا کرد، چرا که در اندروید تی وی برخلاف گوشی های اندرویدی برنامه ها به صورت معمول در لانچر نمایان نخواهند شد. برای اجرای این برنامه ها باید وارد بخش تنظیمات اندروید تی وی شد و در قسمت برنامه ها، اپلیکیشن مورد نظر را یافت و آن را اجرا کرد. البته می توان از برنامه Sideload launcher نیز برای ساده کردن کار اجرای برنامه های سایدلود شده روی اندروید تی وی استفاده کرد.
این نرم افزار نیز در گوگل استور در دسترس است و می توان آن را دانلود و نصب کرد. در نهایت اگر در خصوص این دستگاه ها با مشکلات مختلف سخت افزاری و نرم افزاری مواجه شدید، خصوصا مشکلاتی که مانع فرایند نصب و اجرای برنامه های مختلف روی دستگاه می شوند، می توانید از یک مرکز تخصصی مانند مرکز سخت افزار ایران برای رفع مشکلات ایجاد شده کمک بگیرید. در این مرکز کارشناسان مجرب طیف وسیعی از خدمات تعمیراتی را ارائه می دهند.