هاله بنفش روی صفحه تلویزیون؛ دلایل و راهکارها

هاله بنفش روی صفحه تلویزیون، گاهی نشان دهنده خرابی قطعات است و گاهی هم مسئله ای سطحی بوده و به سادگی حل می شود. این مشکل، دلایلی دارد که در ادامه آنها را بررسی می کنیم. اما خوشبختانه در بیشتر موارد، هاله های بنفش تلویزیون با راهکارهایی که معرفی می کنیم، از بین می روند. با این حال، گاهی مسئله جدی بوده و نیاز به بررسی و تعمیر تخصصی تلویزیون است. اگر با راه حل های ارائه شده نتوانستید مشکل هاله بنفش روی صفحه تلویزیون را حل کنید، تیم تعمیرات تلویزیون در نمایندگی تی وی مانیتور، برای ارائه تخصصی ترین خدمات در خدمت شما هستند. کافی است با این مرکز تماس بگیرید تا تیم تعمیر تلویزیون در محل به آدرس شما آمده و اقدامات لازم برای رفع مشکل را انجام دهند.

هاله بنفش روی صفحه تلویزیون

دلایل ایجاد هاله بنفش روی صفحه تلویزیون

آلودگی قطعات داخلی، یکی از دلایل ایجاد هاله در تصویر تلویزیون است. البته لزوما هاله ها در این شرایط بنفش نیستند و گاهی، به صورت سایه هایی به رنگ خاک نمایش داده می شوند. در کنار این مسئله، پیکسل های مرده یا گیر کرده هم باعث ایجاد هاله بنفش روی صفحه تلویزیون می شوند. در صورت خرابی قطعاتی همچون بک لایت هم ممکن است هاله هایی در تصویر دیده شوند. حتی خرابی پنل و فلت تصویر هم گاهی هاله هایی به رنگ بنفش یا سایر رنگها را در صفحه تلویزیون ایجاد می کند.

  • مشکل در کابل اتصالHDMI یا VGA  

اگر کابل HDMI یا دیگر کابل‌های اتصال بین تلویزیون و دستگاه پخش‌کننده  ، مثل گیرنده دیجیتال، کنسول بازی یا پخش‌کننده (Blu-ray) خراب یا آسیب دیده باشد، ممکن است باعث ایجاد اختلال در سیگنال تصویر و بنفش شدن صفحه نمایش تلویزیون شود.

  • تنظیمات نادرست رنگ در تلویزیون

ممکن است تنظیمات رنگ تلویزیون به طور اشتباه یا نادرست تغییر کرده باشد. به‌ویژه تنظیمات مربوط به رنگ‌های RGB یا “گاما” موجب بروز چنین مشکلی می شود. می‌توانید تنظیمات تصویر را بازنشانی یا تنظیمات کارخانه‌ای را دوباره اعمال کنید.

  • مشکل در پردازشگر گرافیکی تلویزیون

پردازشگر گرافیکی داخلی تلویزیون (یا چیپ گرافیک) ممکن است دچار اختلال شده باشد که باعث  عدم نمایش صحیح رنگ‌ها و نمایش رنگ‌های غیرطبیعی مانند بنفش می شود.

  • مشکل در پنل نمایشگر یا بک‌لایت

گاهی اوقات مشکلات فنی در پنل نمایشگر یا سیستم بک‌لایت تلویزیون نیز ممکن است باعث ایجاد تغییرات رنگی غیرعادی شود. این مشکلات ممکن است ناشی از خرابی سخت‌افزاری باشد.

  • مشکل در دستگاه ورودی (مثل کنسول بازی یا پخش‌کننده)

اگر مشکل بنفش شدن صفحه نمایش فقط زمانی که یک دستگاه خاص به تلویزیون متصل است رخ می‌دهد، ممکن است اختلال در آن دستگاه باشد. می‌توانید دستگاه‌های ورودی مختلف را امتحان کنید تا علت دقیق‌تر مشخص شود.

برای حل این مشکل، معمولاً اولین قدم‌ها شامل بررسی کابل‌ها، ریست کردن تنظیمات تصویر یا تست تلویزیون با ورودی‌های مختلف است. اگر مشکل ادامه داشت، نیاز به تعمیرات حرفه‌ای یا خدمات پشتیبانی تلویزیون است.

راهکارهای حل مشکل هاله بنفش در تلویزیون

تعمیر پیکسل مرده یا گیر کرده

برای از بین بردن هاله بنفش روی صفحه تلویزیون، باید پیکسل های مرده یا گیرکرده را ترمیم کنید. نرم افزارهایی برای شناسایی و تعمیر پیکسل ها وجود دارند که می توانید از آنها استفاده کنید. با این حال بهتر است تعمیر پیکسل سوختگی تلویزیون را به تکنسین های تعمیرات تلویزیون محول کنید.

تعمیر و تعویض پنل

گاهی باید برای حل مشکل هاله بنفش تلویزیون، پنل تعمیر شده و یا تعویض گردد. اگر قسمتی از ماژول یا لیکوئید پنل خراب شود، لکه ها و هاله هایی در تصویر نمایش داده می شوند. متاسفانه در بسیاری از موارد، امکان تعمیر پنل تلویزیون وجود نداشته و راهی جز تعویض این قطعه نیست. بنابراین بهتر است برای عیب یابی دقیق و تعمیر اصولی این قطعه از تعمیرکاران مجرب و ماهر کمک بگیرید.

تعمیر بک لایت تلویزیون

راهکار دیگر برای رفع هاله بنفش روی صفحه تلویزیون، تعمیر بک لایت است. اگر یک یا چند لامپ بک لایت آسیب دیده باشند، این مسئله برای دستگاه شما پیش می آید. وظیفه بک لایت، ایجاد روشنایی و نور برای تلویزیون است و به علت خرابی این لامپ ها، صفحه تاریک شده یا هاله ها و سایه هایی روی آن دیده می شوند. توجه داشته باشید که اگر سریعا برای حل این مشکل اقدام نکنید، فشار زیادی به لامپ های سالم تلویزیون وارد می شود و در نهایت این لامپ ها هم آسیب می بینند.

پیشگیری از ایجاد هاله بنفش روی صفحه تلویزیون

برای جلوگیری از ایجاد هاله بنفش روی صفحه تلویزیون، رعایت چند نکته مهم می‌تواند مؤثر باشد. یکی از دلایل اصلی این مشکل، فرسودگی بک‌لایت‌ها یا همان نور پس‌زمینه است. با کاهش روشنایی و کنتراست در تنظیمات تلویزیون، می‌توان طول عمر بک‌لایت را افزایش داد و از فشار زیاد بر آن جلوگیری کرد. همچنین، جلوگیری از کارکرد طولانی‌مدت تلویزیون و خاموش کردن آن پس از چند ساعت استفاده مداوم به کاهش احتمال بروز هاله بنفش کمک می‌کند.

نوسانات برق نیز می‌تواند به بک‌لایت و سایر قطعات تلویزیون آسیب برساند. بنابراین، استفاده از محافظ برق برای جلوگیری از نوسانات برق ضروری است. تمیز کردن صفحه نمایش با دستمال‌های نرم و مرطوب و اجتناب از مواد شوینده نامناسب نیز از دیگر راه‌های پیشگیری از آسیب‌دیدگی صفحه نمایش است.

عیب یابی هاله های بنفش تلویزیون

پیش از تماس با مرکز تعمیرات تلویزیون و دریافت خدمات تخصصی برای حل مشکل هاله بنفش روی صفحه تلویزیون، اقدامات زیر را برای عیب یابی این مشکل انجام دهید:

1 – تلویزیون را خاموش کرده و سیم برق را جدا کنید. پس از چند ساعت، مجددا سیم را وصل کرده و دستگاه را روشن کنید.

2 – بررسی کنید که مشکل از دستگاه هایی که به تلویزیون وصل کرده اید (مانند باکس کابل) شما نیست. تمام کابل ها و اتصالات را جدا کرده و پس از چند ساعت، مجددا آنها را وصل کنید.

5/5 (1 امتیاز)

مشکلت حل نشده؟😟 معطل چی هستی ؟!🤔 گوشی رو بردار و با 62948(021) تماس بگیر، مشاوره رایگانه!🤩