برای بسیاری از ما، محدودیت فضا همیشه یک معضل است، خصوصا با سبک زندگی های امروزی که اکثرا در متراژهایی بسیار کوچک زندگی می کنیم. حالا تصور کنید برخی از مشهورترین برندهای تولید کننده تلویزیون یک سری مدل های جدید را معرفی کرده اند که به آنها تلویزیون های رولی یا به انگلیسی roll up گفته می شود. این تلویزیون ها را می توان درست مانند یک کاغذ رول کرد و آن را بعد از استفاده و تماشای تلویزیون جمع کرد.
بنابراین به نظر می رسد که تکنولوژی ساخت تلویزیون رول شونده، بسیار جذاب و کاربردی است و کاربران زیادی را مجذوب خود خواهد کرد. اما دقیقا تلویزیون های رولی چه عملکردی دارند و چطور کار می کنند. در این مقاله به بررسی کامل این تلویزیون ها و عملکردی که دارند می پردازیم تا به صورت کامل با ویژگی های آنها آشنا شوید.
داستان تلویزیون های رولی
برای اولین بار در سال 2018، برند معروف ال جی ایده ساخت این تلویزیون ها را ارائه کرد. این ایده جذاب یک سال بعد مورد توجه بیشتری قرار گرفت و بالاخره کمپانی ال جی توانست از اولین تلویزیون رول شونده خود در سال 2019، در دانشگاه CES رونمایی کند. از آن زمان به بعد کمپانی های سازنده تلویزیون بیشتر از هر زمانی مجذوب ایده تلویزیون های رولی شدند و مدل های متنوع تری از این دستگاه ها تولید شد.
این مقاله را از قلم نیندازید : معرفی بزرگ ترین تلویزیون های دنیا
تکنولوژی مورد استفاده در تلویزیون های رولی
برای ساخت تلویزیون رولی از تکنولوژی ساخت پنل های OLED استفاده شده است. در نتیجه در این دستگاه ها یک سری دیودهای ارگانیک، نورها را منتشر می کنند. برای اولین بار از چنین تکنولوژی در ساخت گوشی های هوشمند استفاده شد. پس از آن تکنولوژی OLED در ساخت نمایشگرهای لپ تاپ و کامپیوتر مورد استفاده قرار گرفت.
ماهیت این نمایشگرها به شکلی است که دیگر در آنها از نور پس زمینه استفاده نمی شود و تصاویر تنها به واسطه همین نورهای ارگانیکی که از دیودها ساطع می شود، به نمایش در می آیند. این تفاوت ها در ساختار نور پس زمینه در پنل های OLED باعث شده که تلویزیون های رولی قابلیت خم شدن یا به عبارتی رول شدن را داشته باشند.
چطور می توان تلویزیون رول شونده را رول کرد؟
شاید تصور این که بتوان یک تلویزیون را رول کرد و جمع کرد، کمی پیچیده باشد. اما چطور می توان تلویزیون رولی را جمع کرد؟ همانطور که گفته شد برای ساخت تلویزیون های رولی، یک صفحه بسیار نازک از دیودهای ارگانیک به پشت نمایشگر چسبیده که نور مورد نیاز صفحه را تامین می کند. علاوه بر این، در صفحه پشتی دو میله به صورت ضربدری قرار گرفته و از طریق یک تسمه کوچک به یک موتور وصل شده است. حال زمانی که می خواهید این تلویزیون ها را رول کنید، موتور تا جایی که جا دارد میله ها را می کشد تا جمع شوند و روی هم قرار بگیرند.
به این ترتیب صفحه پشتی نیز جمع خواهد شد. در نتیجه با یک مکانیسم آرام و محافظه کارانه، بدون این که به صفحه حساس و نازک OLED آسیبی وارد شود، نمایشگر جمع می شود. در نهایت صفحه انعطاف پذیر این تلویزیون ها به کمک این پیستون ها به داخل یک جعبه رول می شوند. جالب اینجاست که برخلاف مکانیسم بسیار محافظه کارانه ای که در این تلویزیون برای رول شدن دستگاه تعبیه شده، کل این فرایند در زمانی کمتر از 10 ثانیه انجام می شود و در نتیجه رول کردن تلویزیون زیاد زمان بر نیست. البته قطعا به همان اندازه ای که سایز نمایشگر تلویزیون رولی بزرگتر باشد، مدت زمانی که طول می کشد تا نمایشگر رول شود بیشتر است.
تلویزیون رولی چند حالت دارد؟
شما می توانید از تلویزیون های رولی در سه حالت مختلف استفاده کنید. در اولین حالت که معمولا بیشتر از آن استفاده می شود، می توان یک حالت Full View یا یک نمای کامل از تلویزیون را دید. به این ترتیب تمامی نمایشگر به صورت کامل باز است و می توان کل تصویر را مشاهده کرد. معمولا از حالت نمای کامل این تلویزیون ها برای نمایش فیلم ها و سریال ها استفاده می شود. حالت دوم، نمای خطی یا Line View نام دارد.
در این حالت شما تمام نمایشگر را نمی بینید و تنها یک چهارم صفحه برای شما باز می شود که در نتیجه حالت خطی دارد. مابقی صفحه در این حالت Line View، جمع شده و در جعبه قرار می گیرد. معمولا زمانی که می خواهید یک موسیقی از تلویزیون پخش کنید یا تنها به شنیدن صدای محتوا نیاز است، از این حالت استفاده می شود. شما می توانید تعیین کنید که این قسمت از تلویزیون که هنوز رول نشده تا چه مدت زمانی روشن و فعال بماند. در نهایت اگر به تلویزیون نیازی ندارید و می خواهید کل تلویزیون رول شونده در جعبه مخصوص خود قرار بگیرد، باید حالت سوم، یعنی حالت خاموش یا Zero View را انتخاب کنید.
آیا کیفیت تصاویر در تلویزیون رولی مطلوب است؟
یکی از مهمترین سوالاتی که کاربران در خصوص این تلویزیون ها دارند، کیفیت تصویر آنهاست. این ویژگی اولین و مهمترین چیزی است که برای خرید تلویزیون به آن توجه می شود. همانطور که پیش از این گفته شد، پنل به کار رفته در این دستگاه ها از نوع OLED است. بنابراین می توان گفت که در کل اکثر تلویزیون های رولی موجود در بازار، کیفیت تصویر بسیار بالایی دارند. در واقع این قابلیت که می توان این تلویزیون را رول کرد، هیچ تاثیری روی کیفیت تصاویر آن ندارد و همچنان می توان انتظار داشت که تصاویر در این دستگاه ها با وضوح و کیفیت بسیار بالایی پخش می شوند.
مدل پیشنهادی ال جی، تصاویر را با کیفیت 4K نمایش می دهد و رنگ ها در این نمایشگر، زنده و واقعی هستند. با این حال قطعا برند محصول، مشخصاتی که دارد و سایز و ابعاد این دستگاه ها روی کیفیت تصاویر آن تاثیر می گذارد. اکثر این مدل ها، تلویزیون های هوشمندی هستند که می توانند تصاویر را با سرعت 120 فریم بر ثانیه پخش کنند. نکته مهمی که می تواند عملکرد تلویزیون رولی ال جی را متمایز کند، وجود یک پردازنده حرفه ای از نسل سوم α9 است که موجب شده کیفیت تصاویر به مراتب بالاتر برود.
ویژگی های صوتی تلویزیون های رولی
مشخصه مهم بعدی برای خرید یک تلویزیون، مشخصات و قابلیت های صوتی آن است. خصوصا اگر از این دستگاه ها به عنوان سینمای خانگی استفاده می کنید. تلویزیون های رول شونده در زمینه مشخصات صوتی نیز کیفیت مطلوبی دارند و اسپیکرهایی که در زیر این دستگاه ها قرار گرفته، با توان صوتی بالایی می توانند صدایی با کیفیت و واضح را پخش کنند.
سازندگان و طراحان این دستگاه ها برای این که بتوان به راحتی این تلویزیون ها را رول کرد، اسپیکرها را در قسمت زیرین تلویزیون تعبیه کرده اند تا به این ترتیب در زمان رول شدن دستگاه، هیچ آسیبی به اسپیکرها وارد نشود. از طرفی قرار گرفتن اسپیکرها در قسمت زیرین تلویزیون های رولی کمک می کند تا صداهای خروجی از دستگاه، صداهایی واقعی و زنده باشند. با این حال باز هم بسته به مدل و برندی که دستگاه دارد، قطعا کیفیت صدا و اسپیکرها نیز متفاوت است.
اینو بخون حتما به کارت میاد : آشنایی با تلویزیون های نامرئی
کدام برندها تولید کننده تلویزیون های رولی هستند؟
برای اولین بار ایده تولید تلویزیون های رولی، توسط کمپانی ال جی ارائه شد و این شرکت اولین تولید کننده محصولات رولی در بازار بود. اما بعد از آن سایر کمپانی های بزرگ دنیا به تولید تلویزیون رول شونده علاقه مند شدند و در حال حاضر برندهای معروفی از جمله سامسونگ در این زمینه فعالیت می کند.
شرکت تایوانی Innolux هم شرکت دیگری است که نمایشگرهای رول شونده با کیفیتی را به بازار عرضه کرده است. با این حال هنوز این تکنولوژی جدید است و با توجه به این که بازخورد آن در بازار چیست و چه استقبالی از آن می شود، احتمالا در آینده شرکت های بیشتری انواع مختلفی از تلویزیون های رولی را تولید می کنند.
بیشتر بخوانید