پیشرفت تکنولوژی در چند سال اخیر غیر قابل انکار است و در زمینه های مختلفی همچون ساخت و طراحی تلویزیون ها، شاهد معرفی مدل های به روز و بسیار پیشرفته بوده ایم. یکی از این پیشرفت ها، ساخت و معرفی تلویزیون هایی با عنوان تلویزیون های نامرئی است. این دستگاه ها یک سری تلویزیون های هوشمند و پیشرفته هستند که می توان آنها را به عنوان تحولی در صنعت لوازم صوتی و تصویری در نظر گرفت.
برند های مختلف تولید کننده تلویزیون از جمله برندهای نام آشنای سامسونگ و سونی و حتی برند ال جی، تولید کننده این تلویزیون ها هستند. هم از نظر کارایی و فناوری های به کار رفته در ساخت این دستگاه ها و هم از نظر فرایند ساخت و تولید، این دستگاه ها با تلویزیون های معمولی متفاوت اند و می توان گفت که مراحل ساخت این دستگاه ها بسیار سخت تر و پیچیده تر است. در این مقاله می خواهیم با تلویزیون های نامرئی و ویژگی هایی که دارند بیشتر آشنا شویم.
آیا تلویزیون های نامرئی واقعا نامرئی هستند؟
دلیل این که به این تلویزیون ها، نامرئی گفته می شود این است که قطعات داخلی آنها به شکلی است که دیده نمی شوند و نمایشگرهایی دارند که کاملا شفاف اند. در نتیجه شما می توانید به صورت کامل داخل این تلویزیون ها را ببینید اما قطعات به نحوی تولید شده اند که قابل دیده شدن نیستند. این تلویزیون ها، فناوری و ویژگی های بسیار متفاوت و جالب توجهی دارند. در حال حاضر برندهای مختلفی این تلویزیون های نامرئی را تولید کرده اند، اما اکثر آنها هنوز این دستگاه ها را به بازار عرضه نکرده اند.
اولین تولید کننده تلویزیون نامرئی کدام برند است؟
شاید تا چند سال قبل تولید چنین تلویزیون هایی دور از تصور بود. اما این تلویزیون ها اکنون به عنوان یکی از مدل های محبوب تلویزیون شناخته می شوند. برای اولین بار، در سال 2020 بود که شیائومی اولین تلویزیون نامریی را تولید و معرفی کرد. شیائومی اولین تلویزیون نامرئی خود را به صورت انبوه تولید و روانه بازار کرد. این دستگاه ها به خاطر سبک منحصر به فرد نمایشگری که داشتند، به سرعت محبوبیت شان بیشتر شد و به همین دلیل هم برندهای دیگری همچون سونی، سامسونگ و ال جی فعالیت خود در زمینه طراحی و ساخت تلویزیون های نامرئی را شروع کردند.
طراحی و ویژگی های تلویزیون های نامریی
این تلویزیون ها، نامریی هستند به این معنی که قطعات آنها قابل دیده شدن نیستند. اما چطور این امر ممکن است؟ برای این که در پنل شفاف نمایشگر این تلویزیون ها قطعات مشخص نباشند، طراحان تلویزیون های نامرئی این قطعات را در قسمت زیرین و در قاب آن قرار داده اند.
به این ترتیب هر قطعه ای که باید به صورت معمول در پشت تلویزیون قرار بگیرد، در قسمتی تعبیه شده که قابل رویت نباشد. در واقع دلیل این سبک طراحی این است که امکان ساخت برخی قطعات مانند کابل یا تراشه ها به صورت شفاف وجود ندارد. مهمترین تفاوت این تلویزیون ها، سبک متفاوت نمایشگر مورد استفاده برای آنهاست که موجب شده به آنها نامریی گفته شود.
مشخصات نمایشگر تلویزیون نامرئی
پنل نمایشگر تلویزیون های نامریی بسیار متفاوت است و این دستگاه ها یک صفحه نمایش بسیار شفاف دارند. نور پس زمینه و فناوری ساخت نمایشگر آنها نیز متفاوت است و اساس آنها، دو فناوری اصلی LCD و LED است. زمانی که از فناوری LCD استفاده می شود، به دلیل این که این لامپ ها شفاف نیستند و خود LCD نمی تواند نور را تامین کند، از ترکیب فناوری LCD به همراه نور پس زمینه LED استفاده می شود.
به این ترتیب با حذف سیستم نور پس زمینه از این دستگاه ها، نمایشگر به صورت نامریی دیده می شود. یکسری از تلویزیون های نامرئی دیگر هم وجود دارند که از فناوری OLED برای ساخت آنها استفاده شده است. این نمایشگرها دارای دو لایه پلاستیکی هستند که بین شان دو لایه شیشه ای قرار دارد. به این ترتیب پنل شفاف است. باز هم در این نمایشگرها برای شفاف بودن صفحه نمایش، از نور پس زمینه استفاده نمی شود.
مزیت های تلویزیون های نامریی چیست؟
این تلویزیون های نسل جدید، مدل هایی بسیار حرفه ای و پیشرفته هستند که مشخصات بسیار جذابی را ارائه می دهند. در درجه اول، سبک متفاوت طراحی این دستگاه ها باعث شده که نمایشگر هیچ بازتاب نوری نداشته باشد. به همین دلیل هم تماشای محتوا، خصوصا در نور روز با این دستگاه ها، بسیار لذت بخش تر است. همین ویژگی باعث افزایش کیفیت تصاویر پخش شده از این دستگاه ها می شود.
در کنار کیفیت بسیار بالاتری که این تلویزیون ها دارند، کم مصرف بودن و کاهش مصرف انرژی یکی دیگر از ویژگی های بسیار جذاب و مهمی است که می توان در مورد تلویزیون های نامرئی به آن اشاره کرد. تلویزیون های نامریی در واقع جزو تلویزیون هوشمند هستند و می توان از قابلیت های اسمارت این دستگاه ها، مانند اتصال به وای فای و وب گردی آنلاین نیز استفاده کرد. در نهایت این که وقتی یک تلویزیون نامریی خاموش است و از آن استفاده نمی شود، هیچ فضای اضافی را اشغال نمی کند و کاملا نامریی است، به همین دلیل هم با هر سبک دکوراسیونی به خوبی هماهنگ می شود.
معایب تلویزیون های نامریی
در کنار تمام مزیت هایی که این تلویزیون های نامرئی دارند، هنوز نمی توان با قاطعیت گفت که آنها هیچ عیب و ایرادی ندارند و استفاده از آنها بهترین انتخاب است. دلیل آن هم این است که این دستگاه ها هنوز به صورت تولید انبوه توسط تمامی برندها، تولید و عرضه نشده اند و به همین دلیل هم احتمال این که کاربران در زمان استفاده از این دستگاه ها با مشکل مواجه شوند وجود دارد.
از طرفی نیز هنوز آپدیت های کاملی برای این دستگاه ها وجود ندارد و مشخص نیست که برنامه سازندگان برای ارتقا و به روز رسانی این تلویزیون های هوشمند نامریی چیست. در نهایت شاید اصلی ترین چالش در مورد این تلویزیون ها، عیب یابی، تعمیر یا تعویض قطعات آن است، چرا که هنوز به صورت گسترده تکنسین های تعمیر تلویزیون با ترفندها و نکات تعمیرات این دستگاه ها آشنایی ندارند.
آیا تلویزیون های نامریی، گران قیمت اند؟
تلویزیون های نامرئی فناوری های جدیدی هستند و پروسه ساخت آنها نیز پیچیده تر است. بنابراین بدون شک قیمت آنها به نسبت مدل های معمولی تلویزیون بیشتر است. برندهای مختلفی تولید کننده این دستگاه ها هستند و هر کدام قیمت گذاری متفاوتی برای تلویزیون های نامریی انجام داده اند.
از طرفی از آن جایی که هنوز این دستگاه ها به صورت گسترده وارد بازار نشده اند، طبیعی است که قیمت اولیه عرضه آنها بالا باشد. شاید با گسترش تولید و عرضه این محصولات و گذشت زمان، قیمت آنها نیز کاهش یابد. با این حال حتی با وجود قیمت بالاتری که این دستگاه ها دارند، سبک متمایز طراحی و ویژگی های آنها قطعا قیمت گذاری صورت گرفته برای این تلویزیون ها را توجیه می کند.
مقالات بیشتر