اشتراک گذاری

انواع کابل های تلویزیون و تفاوت هایی که دارند

تاکنون به پشت تلویزیون تان نگاه کرده اید؟ اگر نگاهی به پشت تلویزیون بیاندازید چندین پورت مختلف را می بینید که به برخی از آنها یک سری کابل ها وصل است و برخی دیگر نیز مخصوص اتصال یک نوع به خصوص از کابل هستند. آشنایی با انواع کابل های تلویزیون این امکان را به شما می دهد تا بتوانید با تهیه کابل های مناسب و سازگار با تلویزیون خود، بهترین و بیشترین استفاده را از دستگاه تان داشته باشید. 

از طرفی زمانی که بدانید کدام مدل تلویزیون ها چه ورودی هایی دارند و چه کابل هایی به آنها می خورد، می توانید در زمان خرید تلویزیون مورد نظرتان، آن را متناسب با نوع استفاده ای که می خواهید از آن داشته باشید انتخاب کنید. در این مقاله با بررسی انواع کابل های تلویزیون به معرفی کاربردها و تفاوت هایی که با هم دارند می پردازیم.

انواع کابل های تلویزیون

فهرست مطالب

انواع کابل های تلویزیون چه کاربردهایی دارند؟

به صورت کلی وجود کابل های مختلف در تلویزیون ها برای این است که شما بتوانید برای متصل کردن منابع صوتی و تصویری مختلف به تلویزیون تان، گزینه های زیادی داشته باشید تا به این ترتیب اتصال دستگاه ها به تلویزیون راحت تر باشد. پورت های تلویزیون شامل انواع ورودی های قدیمی و جدیدتر می شود که به کمک آنها شما می توانید هر دستگاهی که می خواهید را به راحتی به تلویزیون وصل کرده و از آن استفاده کنید. 

نکته دیگر این که انواع کابل های تلویزیون شامل کابل های مربوط به ورودی صدا، کابل های مربوط به ورودی تصویر و کابل های ورودی صدا و تصویر با هم می شود. اصلی ترین ورودی ها و به نوبه آن کابل هایی که به تلویزیون وصل می شوند شامل کابل استریو 3.5 میلی متری، کابل کامپوزیت RCA، کابل کامپوننت RCA، کابل HDMI، کابل VGA، کابل DVI و کابل دیجیتالی DISPLAY PORT است. در ادامه مقاله به معرفی هر یک از این پورت ها و کاربردی که دارند می پردازیم.

معرفی کابل استریو 3.5 میلی متری

یکی از انواع کابل های تلویزیون که جزو اصلی ترین آنها هم محسوب می شود، کابل استریویی 3.5 میلی است. این کابل این امکان را به ما می دهد تا به راحتی انواع دستگاه های صوتی را به تلویزیون وصل کنیم. در این کابل ها از یک کانکتور سه و نیم میلی متری استفاده شده است که می توانند صدای دستگاه های متصل به تلویزیون را به صورت استریویی پخش کنند. 

ظاهر دو سر این کابل ها شبیه به سری هدفون هاست و اندازه کابل ها را هم می توان متناسب با نوع نیاز انتخاب کرد تا دستگاه های صوتی را به راحتی به تلویزیون وصل کرد. همچنین  اگر به دنبال تقویت صدای تلویزیون هستید، می توانید با کمک این روش اتصال، سایر دستگاه های تقویت کننده صدا و اسپیکرهای جانبی را به تلویزیون خود وصل کنید تا صدای قوی تری داشته باشید.

کابل کامپوزیت RCA

از دیگر انواع کابل های تلویزیون که باید با کاربرد آن آشنا بود، کابل های سه فیش یا کابل های کامپوزیت RCA است. این کابل ها همانطور که از نام آن مشخص است همان کابل های سه فیشه هستند که شامل سه رنگ قرمز، سفید و زرد می شود. هر سه کابل می توانند در همکاری با هم صدا و تصویر را به صورت همزمان و با کیفیت بالا نمایش دهند. زمانی که کابل سفید را وصل می کنید تصاویر دوربین با کیفیت بالا روی مانیتور نمایش داده خواهد شد. 

کابل زرد رنگ موظف است تا سیگنال های ویدئویی را به صفحه تلویزیون انتقال دهد. کابل های قرمز و سفید هم می توانند صدای با کیفیت تری را از تلویزیون پخش کنند. از این کابل ها می توان برای اتصال دوربین مدار بسته به تلویزیون هم استفاده کرد. البته استفاده از این کابل های سه فیش در حال حاضر کمتر رایج است و در اکثر مدل ها آنها را با دیگر کابل ها مانند HDMI جایگزین کرده اند.

کابل HDMI

حالا که به کابل HDMI اشاره شد، بهتر است گزینه بعدی برای بررسی انواع کابل های تلویزیون همین ورودی باشد. اکثر تلویزیون های جدید حداقل به یک یا دو پورت HDMI مجهزند. از طرفی اکثر دستگاه هایی که می خواهید آنها را به تلویزیون وصل کنید، مانند لپ تاپ یا کامپیوترها هم از اتصال HDMI پشتیبانی می کنند. این کار را برای تماشای فیلم و سریال بسیار راحت تر می کند.

کابل HDMI می تواند به صورت همزمان صدا و تصویر را بدون تاخیر منتقل کند و می توان گفت یکی از بهترین راه حل ها برای انتقال تصویر لپ تاپ یا کامپیوتر روی صفحه تلویزیون است. این کابل از پرطرفدارترین کابل های تلویزیون است و جایگزین اکثر کابل ها از جمله VGA شده است. کیفیت صدا و تصویر بسیار بالاست و می توان با این کابل تصاویر و فیلم ها را با سرعتی بسیار بالا و با بهترین کیفیت انتقال داد.

برای استفاده از این کابل باید مطمئن شوید که دستگاه های شما ( هم تلویزیون و هم دستگاهی که می خواهید به تلویزیون وصل کنید ) از HDMI پشتیبانی می کنند تا بتوانید از این روش اتصال راحت و سریع استفاده کنید. نکته مهم این که انتخاب یک کابل با کیفیت و اورجینال قطعا روی کیفیت صدا و تصویری که پخش می شود موثر است.

کابل VGA

از دیگر انواع کابل های تلویزیون که جزو ورودی های پرکاربرد اما قدیمی تر است، ورودی VGA است. از گذشته تا کنون معمولا گیمرها بیشتر از کابل های VGA استفاده می کنند. شما می توانید با این کابل لپ تاپ، کامپیوتر یا ویدئو پروژکتورها را به تلویزیون وصل کنید، البته به شرطی که این دستگاه ها نیز به ورودی VGA مجهز باشند. این کابل صدا و تصویر دستگاه های متصل به تلویزیون را به مانیتور منتقل می کند. برای مثال یک گیمر می تواند با اتصال کنسول بازی یا لپ تاپ به تلویزیون با کابل VGA، در یک نمایشگر بزرگتر بازی خود را تماشا کند.

کابل DVI

کابل های DVI یکی دیگر از انواع کابل های تلویزیون هستند که کمی از کابل های VGA جدیدترند. از این کابل ها هم برای اتصال کامپیوتر به تلویزیون استفاده می شود. این کابل ها به عنوان تکنولوژی پخش محتوای HD در نظر گرفته می شدند. این کابل ها هم می توانند صدا و تصویر را به صورت همزمان انتقال دهند و کیفیت بالاتری نسبت به VGA دارند. از طرفی در برخی دستگاه ها که از VGA پشتیبانی نمی کنند، از این نوع ارتباط برای اتصال دستگاه ها استفاده می شود.

تعمیر مین برد تلویزیون خود را به ما بسپارید

کابل های کامپوننت RCA

کامپوننت RCA از دیگر انواع کابل های تلویزیون هستند که به آنها کابل های 5 رشته ای هم گفته می شود. سه تای این ورودی ها مربوط به تصویر و دوتای آن هم به صدا ارتباط دارد تا به این ترتیب تعداد انشعابات بیشتری در اختیار کاربران قرار بگیرد. در این کابل ها نیز رنگ های قرمز و سفید برای انتقال صدا و رنگ های آبی، سبز و زرد با هم برای انتقال تصویر استفاده می شود. این کابل ها هم می توانند محتواهای ویدئویی را با کیفیت بسیار بالایی از سایر دستگاه ها به تلویزیون انتقال دهند.

کابل های دیجیتالی DISPLAY PORT

آخرین کابلی که می خواهیم در لیست انواع کابل های تلویزیون به معرفی آن بپردازیم، کابل های دیجیتالی DISPLAY PORT است. این کابل ها از نظر ظاهر و عملکرد کلی شبیه کابل های HDMI هستند اما برای موارد متفاوتی از آنها استفاده می شود. با استفاده از این کابل ها می توان سریع تر و راحت تر کامپیوترها را به مانیتور وصل کرد.

5/5 (1 امتیاز)

مشکلت حل نشده؟😟 معطل چی هستی ؟!🤔 گوشی رو بردار و با 62948(021) تماس بگیر، مشاوره رایگانه!🤩