کمپانی های تولید کننده تلویزیون ها از زمان تولید و عرضه تلویزیون های هوشمند دائما فناوری های جدیدی را در این دستگاه ها مورد استفاده قرار داده اند تا جذابیت این دستگاه ها را برای کاربران بیشتر کنند. یکی از فناوری های جدید و جذاب به کار رفته در تلویزیون های هوشمند، فناوری کوآنتوم دات است. تکنولوژی Quantom Dots چند وقتی است که در تلویزیون های هوشمند به کار می رود و کارکردهای جذابی را به این دستگاه ها اضافه کرده است.
وجود چنین فناوری در تلویزیون ها موجب شده تا کیفیت تصاویر به میزان قابل توجهی بهبود یابد. تلویزیون هایی که به این فناوری مجهز شده اند با نمایش تصاویری دقیق تر و شفاف تر، کیفیت پخش محتوا را به میزان قابل توجهی بهبود داده اند. اما دقیقا این فناوری چه کار می کند و چطور می تواند کیفیت تصاویر تلویزیون را بهبود ببخشد؟ در این مقاله با ما همراه باشید تا فناوری کوآنتوم دات در تلویزیون های هوشمند را به صورت کامل معرفی کنیم.
خدمات تعمیر تلویزیون در محل به همراه گارانتی معتبر ، شماره پاسخگویی 24 ساعته: 1662
فناوری کوآنتوم دات در تلویزیون چیست؟
تکنولوژی Quantom Dots به صورت مخفف QD معرفی می شود و به نانو کریستال هایی اشاره دارد که نور از آنها ساطع می شود. در واقع نانو کریستال های به کار رفته در این تلویزیون ها می توانند نورهایی با یک طول موج مشخص را به خود جذب کرده و سپس آن را به یک طول موج دیگر تبدیل کرده و ساطع کنند. این کریستال های نانو به صورت یک سری ذرات ریز با قطر دو تا ده نانومتر و به اندازه 50 اتم هستند. زمانی که جریان برق به صورت مستقیم به این ذرات برخورد می کند، سطح انرژی آنها افزایش می یابد و با افزایش سطح انرژی این ذرات، پرتوهای درخشانی از آنها ساطع می شود. بسته به اندازه هر پرتو، رنگ هر پرتوی منتشر شده در هر نقطه متفاوت است. پرتوهایی با اندازه 10 نانومتر قرمز رنگ اند، پرتوهای آبی رنگ 2 نانومتر و پرتوهای سبز رنگ هم 5 نانومترند. به نمایشگر تلویزیون های مجهز به فناوری کوآنتوم دات، نمایشگرهای نانو کریستال نیمه هادی می گویند که تقریبا از برخی جهات از نظر عملکرد شبیه نمایشگرهای QLED هستند، با این تفاوت که کیفیت بالاتری دارند و به نسبت نمایشگرهای QLED به صرفه ترند.
نحوه عملکرد فناوری کوآنتوم دات به چه صورت است؟
فناوری کوآنتوم دات تنها مختص تلویزیون نیست و تا پیش از این در ساخت صفحات خورشیدی، شناسایی سلول های سرطانی، در ساخت ترانزیستورها و در ساخت ال ای دی ها و دیودهای لیزری نیز از این فناوری استفاده شده است. در سال 1982 برای اولین بار این فناوری اختراع شد. سازندگان تلویزیون از صفحات کوچک نانو کریستالی روی نور پس زمینه تلویزیون های ال ای دی استفاده می کنند تا به این ترتیب با نمایش رنگ آبی لایه کوآنتوم دات، این لایه نور را بشکند و یک نور سفید رنگ با پرتوهای مختلف رنگی را ایجاد کند. این نور می تواند موجب بهبود قابل توجه کیفیت تصاویر شود. در واقع فناوری کوآنتوم دات در تلویزیون ها موجب می شود که با تیره تر دیده شدن رنگ های سیاه، دیگر رنگ های تصویر هم واقعی تر دیده شوند که نتیجه نهایی آن بالا رفتن کیفیت نمایش تصاویر در تلویزیون است.
درمورد مشکلات صفحه نمایش تلویزیون بخوانید: نقاط سفید روی تصویر تلویزیون
مزیت های استفاده از کوآنتوم دات در تلویزیون چیست؟
استفاده از این فناوری در تلویزیون های هوشمند نه تنها موجب بهبود قابل توجه کیفیت تصاویر می شود، بلکه می تواند به صرفه جویی در مصرف انرژی هم کمک کند. دلیل آن این است که با وجود این فناوری در ساخت نمایشگرها، صفحه نمایش تلویزیون ها انرژی بسیار کمتری مصرف می کنند و در عین حال تصاویر را با وضوح بسیار بیشتری نمایش می دهند. افزایش انعطاف پذیری تصاویر یکی دیگر از مزیت های استفاده از تکنولوژی Quantom Dots در تلویزیون هاست.
در کل وجود این فناوری موجب شده تا با واقعی تر شدن رنگ های نمایش داده شده در تلویزیون، کیفیت کلی تصویر بسیار بهتر شود. به همین دلیل تقاضای بیشتری هم برای نمایشگرهای مجهز به فناوری کوآنتوم دات وجود دارد. طیف رنگی به کار رفته در تلویزیون هایی که مجهز به این فناوری هستند بسیار گسترده تر است و می توان نورهای روشن تر و طبیعی تری را در این تلویزیون ها مشاهده کرد. با وجود چنین فناوری در تلویزیون ها دیگر نور زیادی در این دستگاه ها هدر نمی رود و به این ترتیب رنگ ها دقیق تر و اشباع تر دیده می شوند.
آیا می دانید: دلیل خاموش شدن ناگهانی تلویزیون چیست؟
این مقاله را از دست ندهید : فناوری free sync چیست؟
تفاوت کاربرد فناوری کوآنتوم دات در تلویزیون های مختلف
کمپانی های مختلفی از این فناوری در ساخت تلویزیون های هوشمند خود استفاده کرده اند. ال جی، سونی و سامسونگ از جمله این برندها هستند. در کل تفاوت چشم گیری بین این تلویزیون ها وجود ندارد و تنها می توان به یک سری اختلافات جزئی اشاره کرد. اصلی ترین دلیل تمایز بین تلویزیون های مجهز به فناوری کوآنتوم دات در برندهای مختلف، تولید تلویزیون های لبه روشن یا لبه تاریک است.
همچنین بسته به این که در این تلویزیون ها از نقطه کوآنتومی مبتنی بر کادمیوم استفاده یا مبتنی بر ایندیم، تفاوت هایی در صفحه نمایش تلویزیون ها وجود خواهد داشت. یک نکته جالب دیگر این که شرکت های مختلف، نام های متفاوتی روی این فناوری گذاشته اند و هر کدام بسته به رویکردی که دارند، تکنولوژی Quantom Dots را با یک عنوان در تلویزیون های شان به کار برده اند. دلیل آن هم این است که اکثر کمپانی ها می خواهند نام این فناوری را تجاری سازی کنند.
این آمورش را از دست ندهید: پاک کردن حافظه تلویزیون
مقایسه قیمت تلویزیون های کوانتوم دات با دیگر مدل ها
اگر بخواهیم تلویزیون های مبتنی بر فناوری کوآنتوم دات را با دیگر مدل ها از نظر قیمتی مقایسه کنیم، باید گفت که این تلویزیون ها نسبت به ال سی دی های سنتی موجود در بازار گران ترند و این امری طبیعی است. با این حال این تلویزیون ها نسبت به تلویزیون های OLED بسیار مقرون به صرفه ترند. زمانی که تلویزیون های OLED معرفی شدند، به دلیل این که هزینه تولیدشان بالا بود، قیمت تمام شده آن در بازار نیز برای اکثر خریداران زیاد بود. اما با تولید تلویزیون های مبتنی بر این فناوری، خریداران تلویزیون توانستند محصولی با کیفیت تر و در عین حال مقرون به صرفه تر را خریداری کنند.
این مقاله برای شما مفید است : آموزش نصب فیلترشکن روی تلویزیون