بررسی تفاوت های تلویزیون هوشمند و معمولی

همانطور که می دانید دو نسل اصلی تلویزیون هایی که در حال حاضر در بازار وجود دارد، شامل تلویزیون های هوشمند و تلویزیون های معمولی می شود. تفاوت های تلویزیون هوشمند و معمولی موجب شده که کاربران در زمان خرید تلویزیون، برای انتخاب بین این دستگاه ها با چالش هایی رو به رو شوند. بدون شک مهمترین فرق تلویزیون هوشمند با معمولی، پیشرفته تر بودن و مدرن تر بودن این تلویزیون هاست که به همان نسبت هم قیمت این دستگاه ها به مراتب بیشتر است. بنابراین این که به یک تلویزیون هوشمند نیاز دارید یا باید به دنبال انتخاب یک تلویزیون معمولی باشید، در درجه اول به بودجه شما برای خرید تلویزیون بستگی دارد.

یک تلویزیون هوشمند می تواند قابلیت های گسترده تری نسبت به یک تلویزیون معمولی داشته باشد و به همین دلیل هم معمولا کارایی بیشتری دارد. از طرفی هم چه قصد خرید یک تلویزیون هوشمند را داشته باشید و چه یک تلویزیون معمولی، در حال برخی از مشخصات تلویزیون ها مشترک است و شما باید به آنها توجه کنید. برای مثال این که چه سایز صفحه نمایشی برای شما ایده آل تر است، موضوعی است که در مورد تلویزیون های هوشمند و معمولی تفاوت چندانی ندارد. در این مقاله می خواهیم به صورت کلی به بررسی اصلی ترین تفاوت های تلویزیون هوشمند و معمولی با هم بپردازیم.

تفاوت های تلویزیون هوشمند و معمولی

اصلی ترین تفاوت های تلویزیون هوشمند و معمولی چیست؟

می توان تلویزیون های هوشمند و معمولی را از چند جهت با هم بررسی کرد. با این حال اصلی ترین مواردی که می توان به عنوان تفاوت های تلویزیون های هوشمند و معمولی در نظر گرفت، شامل موارد زیر می شود:

  • نوع کارکرد تلویزیون های هوشمند و معمولی
  • کیفیت و سایز صفحه نمایش
  • مشخصات و ویژگی های صوتی تصویری برتر
  • فرق تلویزیون هوشمند و معمولی از نظر اتصال به اینترنت
  • مشخصات سخت افزاری و نرم افزاری متفاوت
  • تعداد پورت های بیشتر در تلویزیون های هوشمند نسبت به معمولی
  • قابلیت های گیمینگ تلویزیون های هوشمند
  • تفاوت تلویزیون هوشمند و معمولی از نظر قیمت

نوع کارکرد تلویزیون های هوشمند و معمولی

اول از هر چیزی برای بررسی تفاوت های تلویزیون هوشمند و معمولی باید به تعاریف و عملکرد متفاوتی که هر یک از این دستگاه ها دارند اشاره کرد. اساس و پایه کارکرد یک تلویزیون معمولی، درست مانند تلویزیون های قدیمی تر، دریافت سیگنال صدا و تصویر، تبدیل آن به فیلم و محتوا و نمایش آنهاست. بنابراین شما با استفاده از یک تلویزیون معمولی تنها می توانید فیلم ها و سریال ها را ببینید یا این که با اتصال یک دستگاه خارجی مانند فلش یا لپ تاپ، محتواهای دیگری را از روی تلویزیون مشاهده کنید. 

اما در یک تلویزیون هوشمند شما تنها تصاویر و فیلم ها را مشاهده نمی کنید. از قابلیت های هوشمند این تلویزیون ها می توان به قابلیت استریم کردن آنلاین فیلم، سریال، موزیک و حتی بازی اشاره کرد. شما می توانید از این تلویزیون ها مانند یک لپ تاپ یا کامپیوتر استفاده کنید و با اتصال به اینترنت، در مرورگر تلویزیون به راحتی وب گردی کنید. 

همچنین می توانید انواع مختلفی از برنامه ها یا پلتفرم ها را روی تلویزیون هوشمند نصب کرده یا این که با مدیا پلیر نصب شده روی تلویزیون، از آن به عنوان یک دستگاه پخش با کیفیت استفاده کرد. امکان ساخت عکس و اسلاید، دسترسی به شبکه های اجتماعی روی تلویزیون و اتصال دستگاه های هوشمند دیگر به اسمارت تی وی، از دیگر عملکردهایی است که این دستگاه ها ارائه می دهند.

کیفیت و سایز صفحه نمایش

موضوع بعدی که می توان در تفاوت های تلویزیون هوشمند و معمولی به آن پرداخت، مشخصات صفحه نمایش است. با این که یک قاعده کلی نیست، اما اکثر تلویزیون های هوشمند جدید با صفحه نمایش های بزرگتر، تخت تر و با کیفیت تری ساخته می شوند. اکثر آنها وضوح بالاتری دارند و قابلیت ارتقای تصویر هم در آنها وجود دارد. با این حال این بدین معنی نیست که نمی توان در تلویزیون های معمولی دستگاه هایی با سایز نمایشگر بزرگ یا کیفیت تصویر بالا را دید. اما بدون شک کیفیت تلویزیون های هوشمند از نظر رزولوشن صفحه نمایش بالاتر است. 

علاوه بر این در این تلویزیون ها از تکنولوژی های جدیدتری استفاده شده که موجب می شود آنها از طیف رنگی گسترده تری پشتیبانی کنند، دقت رنگی بالایی داشته باشند، قابلیت های تنظیم خودکار تصویر و مواردی از این دست داشته باشند. حتی انواع مدرن تر صفحه نمایش یا پنل های جدیدی که اکثرا در تلویزیون های هوشمند از آنها استفاده شده، زاویه دید بهتر و کیفیت تصاویر بالاتری را ارائه می دهد. بنابراین شاید بتوان به عنوان فرق تلویزیون هوشمند با معمولی، سطح بالاتر کیفیت صفحه نمایش را در نظر گرفت.

مشخصات و ویژگی های صوتی تصویری برتر

علاوه بر این که معمولا تمامی تلویزیون های هوشمند از نظر کیفیت و وضوح تصویر در رده بالاتری نسبت به تلویزیون های معمولی قرار می گیرند، یکی دیگر از تفاوت های تلویزیون هوشمند و معمولی در تکنولوژی های جدیدی است که در زمینه صدا و تصویر در صنعت تلویزیون به دست آمده است. 

استانداردهای صوتی حرفه ای مانند تکنولوژی صدای دالبی اتمز یا تکنولوژی صدای سه بعدی فراگیر، تجربه تماشای تلویزیون و بازی کردن را به سطح جدیدی می برد که این امر در اکثر تلویزیون های هوشمند در دسترس است. پشتیبانی از فرمت های صوتی مختلف، پشتیبانی از فرمت های مختلف فیلم و تصویر و چندین مشخصه و فناوری برتر، از جمله مواردی است که با خرید یک تلویزیون هوشمند به آنها دسترسی خواهید داشت.

فرق تلویزیون هوشمند و معمولی از نظر اتصال به اینترنت

بدون شک همه شما می دانید که اصلی ترین فرق تلویزیون هوشمند با معمولی، تفاوت آنها در قابلیت اتصال به اینترنت است. در واقع اساس کار تلویزیون های هوشمند اتصال آنها به اینترنت است تا بتوان با یک اتصال بی سیم راحت، از قابلیت های مختلف این دستگاه ها استفاده کرد. به نوعی می توان گفت که اساس تمامی تفاوت های تلویزیون هوشمند و معمولی، همین قابلیت اتصال به اینترنت در تلویزیون های هوشمند است. 

شما می توانید با وصل کردن تلویزیون هوشمند به وای فای، به راحتی از تلویزیون برای وب گردی، اتصال به شبکه های اجتماعی یا استریم آنلاین فیلم و سریال ها استفاده کنید. البته در خصوص تلویزیون های معمولی هم این امکان تحت شرایطی وجود دارد و آن خرید یک اندروید باکس است. با داشتن یک اندروید باکس شما می توانید تلویزیون معمولی خود را به یک تلویزیون هوشمند تبدیل کنید.

مشخصات سخت افزاری و نرم افزاری متفاوت

شاید بعد از اتصال به اینترنت، یکی از مهمترین تفاوت های تلویزیون هوشمند و معمولی به قابلیت ها و مشخصات نرم افزاری و سخت افزاری این دستگاه ها مربوط شود. از نظر سخت افزاری، تلویزیون های هوشمند بسیار حرفه ای تر طراحی شده اند و در آنها از یک پردازنده مرکزی پیشرفته بسته به مدل دستگاه، استفاده شده است. وجود این پردازنده قابلیت های مختلف تلویزیون مانند اتصال به اینترنت یا پردازش سریع تر تصاویر را امکان پذیر کرده است. 

حتی در برخی از تلویزیون های جدید هوشمند، از قابلیت ها و ویژگی های مبتنی بر هوش مصنوعی هم استفاده شده که آنها را یک پله بالاتر می برد. تلویزیون های هوشمند از نظر نرم افزاری هم با تلویزیون های معمولی متفاوت اند و در آنها یک سیستم عامل با قابلیت به روزرسانی و ارتقای نسخه، روی تلویزیون نصب شده است.

تعداد پورت های بیشتر در تلویزیون های هوشمند نسبت به معمولی

یکی از ویژگی های کاربردی و بسیار مهم در خصوص تلویزیون ها، تعداد و نوع پورت های به کار رفته در آنهاست. به همین دلیل هم یکی از تفاوت های تلویزیون هوشمند و معمولی، تعداد پورت های متنوع تر و بیشتر تلویزیون های هوشمند نسبت به تلویزیون های معمولی است.

معمولا اکثر تلویزیون های معمولی جدیدتر یک یا دو پورت HDMI و نهایتا یک پورت USB دارند. حتی ممکن است برخی از مدل ها فاقد پورت HDMI باشند. اما در خصوص تمامی تلویزیون های هوشمند می توان مطمئن بود که آنها از به روزترین و متنوع ترین نوع ورودی ها بهره مندند و تعداد بیشتری پورت در این تلویزیون ها وجود دارد.

قابلیت های گیمینگ تلویزیون های هوشمند

برای یک گیمر بدون شک تفاوت های تلویزیون هوشمند و معمولی بسیار حائز اهمیت است، چرا که این دستگاه ها مجهز به قابلیت های برتری برای گمینگ هستند. شما می توانید با خرید یک تلویزیون هوشمند، هر نوع بازی یا اپلیکیشنی که می خواهید را دانلود و نصب کنید. حتی می توان به صورت آنلاین هم از تجربه بازی در این نمایشگرهای بزرگتر و با کیفیت تر لذت برد. با این حال باز هم امکان اتصال سایر دستگاه ها مانند کنسول بازی یا گوشی و لپ تاپ به تلویزیون برای بازی کردن وجود دارد.

تفاوت تلویزیون هوشمند و معمولی از نظر قیمت

آخرین موضوع مهم در تفاوت های تلویزیون هوشمند و معمولی بدون شک تفاوت قیمتی این دستگاه هاست. طبیعتا تلویزیون های هوشمند به نسبت قابلیت ها و ویژگی هایی که دارند، قیمت بالاتری نیز خواهند داشت. قیمت آنها بر اساس سایر مشخصاتی که دارند، مانند برند، مدل و سایز تلویزیون متفاوت است. اما حتی با وجود فرق تلویزیون هوشمند با معمولی از نظر قیمت، بسیاری از کاربران معتقدند که این هزینه بیشتر، با توجه به عملکردی که یک تلویزیون هوشمند ارائه می دهد، ارزشش را دارد.

امتیاز شما به این نوشته

مشکلت حل نشده؟😟 معطل چی هستی ؟!🤔 گوشی رو بردار و با 62948(021) تماس بگیر، مشاوره رایگانه!🤩