تلویزیون ها مجموعه ای از مدارها، سیم ها، اتصالات و کابل های داخلی هستند که اگر کوچکترین کم و زیادی در آنها ایجاد شوند ممکن است شما بویی شبیه بوی سوختگی تلویزیون را احساس کنید. دلایل مختلفی می تواند موجب شود که تلویزیون بوی سوختگی بدهد. این بو شبیه بوی پلاستیک سوخته است که در بیشتر مواقع یک بوی بسیار ناخوشایند و نامطلوب است. این که چرا تلویزیون بوی سوختگی می دهد و دلیل آن چیست بسیار مهم است، چرا که بر اساس این موضوع می توان تصمیم گرفت که چه اقدامی می توان برای رفع مشکل دستگاه انجام داد.
مهمترین موضوعی که باید به آن توجه کنید این است که در صورتی که تلویزیون بوی سوختگی بدهد، نباید بدون مهارت کافی آن را دستکاری کنید و حتما باید در این زمینه از یک تکنسین با تجربه در زمینه تعمیرات تلویزیون کمک بگیرید. با این حال در این مقاله می خواهیم در خصوص دلایل بوی پلاستیک سوخته تلویزیون و راه حل های رفع این مشکل صحبت کنیم.
اصلی ترین دلایل بوی سوختگی تلویزیون چیست؟
چندین مورد مختلف می تواند عامل بوی سوختگی در تلویزیون باشد. این موارد به ظاهر ساده می توانند آسیبی جدی به تلویزیون ها وارد کنند. مهمترین آنها شامل موارد زیر است:
- افزایش دمای تلویزیون و گرم شدن دستگاه
- خود مواد شیمیایی مورد استفاده در داخل تلویزیون
- بوی پلاستیک سوخته تلویزیون به دلیل خرابی برخی از قطعات داخلی
- خرابی سیستم خنک کننده داخلی تلویزیون
در ادامه هر یک از این موارد و راه حلی که برای رفع این بوی سوختگی وجود دارد را بررسی می کنیم.
خدمات تخصصی 👈 تعمیر تلویزیون سامسونگ در محل و منزل 👉
افزایش دمای تلویزیون و گرم شدن دستگاه
اولین چیزی که باید برای علت سوختگی تلویزیون به آن پرداخت، حرارت بیش از حد تلویزیون است. در صورتی که تلویزیون برای مدت زمانی بسیار طولانی روشن بماند و حرارت داخلی آن افزایش یابد، این احتمال وجود دارد که در سطوح داخلی تلویزیون یک بوی نامطبوع سوختگی ایجاد شود. معمولا زمانی که چنین اتفاقی می افتد سیستم خنک کننده تلویزیون هم به درستی عمل نمی کند. البته سبک و مدل طراحی تلویزیون هم بی تاثیر نیست. با این حال برای رفع مشکل دستگاه بهتر است مدتی آن را خاموش کنید و اجازه دهید که دستگاه خنک شود.
مورد مهم بعدی که باید به آن توجه داشت، محل قرار دادن تلویزیون است. به هیچ عنوان نباید تلویزیون را در کنار دستگاه های گرمایشی مانند شوفاژ قرار داد یا این که محل نصب تلویزیون در جایی باشد که نور خورشید بیش از حد به آن بتابد و دمای دستگاه بیش از حد افزایش یابد. در این شرایط هم ممکن است در اثر افزایش دمای دستگاه، بوی سوختگی از آن احساس شود.
مواد شیمیایی مورد استفاده در داخل تلویزیون
گاهی اوقات علت بوی پلاستیک سوخته تلویزیون، مواد شیمیایی است که در داخل دستگاه استفاده شده است. در اکثر تلویزیون ها متریال مختلفی مانند متریال پلاستیکی و رزین ها به کار رفته که در اثر حرارت دیدن ممکن است بوی سوختگی بدی بدهند. حتی گاهی بوی سوختگی این قطعات و سطوح داخلی با اثر و بوی ذرات هوا یا مواد شیمیایی دیگری که در محیط وجود دارد هم ترکیب شده و تشدید می شود. در این شرایط بهتر است دستگاه توسط یک تعمیرکار به صورت تخصصی مورد بررسی قرار بگیرد تا در صورت نیاز به تعویض برخی از قطعات، مشکل تلویزیون برطرف شود.
این مقاله نکات جدیدی را شرح می دهد : ناخوانا بودن زیرنویس در تلویزیون
بوی سوختگی تلویزیون به دلیل خرابی برخی از قطعات داخلی
گاهی اوقات بوی سوختگی که از تلویزیون می آید به دلیل خرابی قطعات سخت افزاری و اصلی درون دستگاه است. همان طور که گفته در داخل تلویزیون مجموعه ای از قطعات از جمله برد، پاور، مدارها، آی سی و … وجود دارد که تمامی این قطعات از طریق مدارها و سیم کشی های داخلی به هم وصل اند. در صورتی که حرارت این قطعات افزایش یابد یا این که یکی از این قطعات بسوزد، احتمال این که بوی پلاستیک سوخته تلویزیون را احساس کنید وجود دارد.
در این شرایط باید بعد از عیب یابی تخصصی تلویزیون، قطعات داخلی دستگاه که نیاز به تعمیر یا تعویض دارند بررسی شوند. برای مثال گاهی به تعمیر برد یا تعویض آن نیاز است. در نظر داشته باشید که برخی از دستگاه ها و مدل ها بیشتر مستعد خراب شدن هستند و احتمال این که قطعات داخلی آنها بسوزد بالاست. اگر می خواهید دردسر کمتری با دستگاه خود داشته باشید، بد نیست به مقاله معرفی تلویزیون هایی که کمتر خراب می شوند، نگاهی بیاندازید.
خرابی سیستم خنک کننده داخلی تلویزیون
در تلویزیون ها از فن های خنک کننده استفاده می شود که بعد از روشن بودن دستگاه می توانند از گرم شدن بیش از حد تلویزیون جلوگیری کنند. در صورتی که این فن های خنک کننده داخلی به درستی کار نکنند، دمای دستگاه پایین نمی آید و به دلیل گرم شدن بیش از حد آن، تلویزیوت بوی نامطبوع سوختگی می دهد.
گاهی فن های خنک کننده خراب شده اند و به تعمیر یا تعویض نیاز دارند و گاهی تنها به دلیل جمع شدن گرد و غبار روی این فن ها، آنها به درستی کار نمی کنند. در هر صورت برای رفع بوی پلاستیک سوخته تلویزیون لازم است که این فن ها به دقت عیب یابی شده و مشکل شان برطرف شود.
علت بوی سوختگی در مدل های مختلف تلویزیون چیست؟
علاوه بر موارد کلی که در بالا به عنوان علت بوی سوختگی تلویزیون به آنها اشاره شد، گاهی اوقات دلیل بوی سوختگی در تلویزیون هایی با مدل های مختلف، متفاوت است. دلیل آن هم این است که هر یک از این مدل تلویزیون ها طراحی و ساختار متفاوتی دارند و قطعات به کار رفته در ساخت آنها متفاوت است. برای مثال دلیل بوی سوختگی در تلویزیون های CRT و پروجکشن، استفاده قطعاتی با توان مصرفی بسیار بالاست.
قطعاتی مانند ترانس هایی که ولتاژ بسیار بالایی دارند یا مقاومت ها و خازن های ظرفیت بالایی که در در این تلویزیون ها به کار رفته است، اصلی ترین دلیل بوی سوختگی دستگاه مورد نظر است. حتی گاهی لامپ تصویر عامل بوی سوختگی دستگاه است. در مورد تلویزیون های پلاسما گرمای بیش از حد تولید شده توسط بردهای به کار رفته در پنل تلویزیون، عامل بوی سوختگی در این تلویزیون هاست.
در تلویزیون های ال سی دی هم به صورت معمول بوی سوختگی به دلیل لامپ های فلورسنت مورد استفاده در بک لایت تلویزیون است. البته گاهی هم سوختن قطعاتی مانند پاور یا جدا شدن پایه قطعات بک لایت دلیل بوی نامطبوع سوختگی تلویزیون است. در تلویزیون های LED هم مواردی مانند سوختن برد پاور، سوختن بک لایت، جریان کشی لامپ های بک لایت تلویزیون و سوختن منشور بک لایت می تواند دلیل بوی سوختگی باشد.
این مقاله برای شما مفید است : علت افتادن سایه رو تصویر تلویزیون
چطور می توان از ایجاد بوی سوختگی در تلویزیون جلوگیری کرد؟
شما می توانید با چند رویکرد ساده اما مهم، از ایجاد بوی پلاستیک سوخته تلویزیون جلوگیری کنید. در قدم اول همیشه تلویزیون را برای مدتی طولانی روشن نگذارید و حتما در بین استفاده از دستگاه برای خنک شدن به آن فرصت بدهید. خاموش کردن تلویزیون مانع گرم شدن بیش از حد قطعات داخلی آن می شود. تلویزیون را در جایی دور از حرارت نگه دارید و حتما از یک محافظ برق استاندارد برای تلویزیون استفاده کنید. با این کار جلوی نوسانات برقی را می گیرید تا احتمال سوختن قطعاتی مانند برد پاور و بک لایت را کاهش دهید.
کار دیگری که می توانید انجام دهید، قرار دادن تنظیمات تصویر روی حالت کم مصرف است. در مقاله آموزش انجام تنظیمات تصویر تلویزیون، می توانید با حالت های مختلف تنظیم تصویر تلویزیون بیشتر آشنا شوید. همچنین باید تلویزیون خود را مرتب با یک دستمال خشک و بدون پرز گردگیری کنید تا گرد و غبار و پرزهای محیط وارد آن نشوند. به این ترتیب عملکرد فن خنک کننده تحت تاثیر قرار نمی گیرد.
بوی سوختگی تلویزیون نشانه خراب بودن قطعات داخلی دستگاه است؟
بوی سوختگی از تلویزیون معمولاً نشاندهنده خرابی قطعات داخلی دستگاه است و نباید نادیده گرفته شود. این بو ممکن است ناشی از سوختن قطعات الکترونیکی مانند خازنها، مقاومتها یا مدارهای داخلی باشد. یکی از رایجترین دلایل بوی سوختگی، خرابی در بخش پاور یا منبع تغذیه تلویزیون است که به علت نوسانات برق یا گرمای بیش از حد ایجاد می شود. همچنین، اتصالات ضعیف یا لحیمکاری نامناسب ممکن است باعث جرقهزنی یا افزایش دما شود و در نهایت به خرابی قطعات منجر شود. در صورت مشاهده این علائم، بهتر است تلویزیون را فوراً خاموش کرده و به یک تعمیرکار متخصص مراجعه کنید تا از آسیب بیشتر جلوگیری شود