چرا تصویر تلویزیون برفکی می‌شود؟

با ورود تلویزیون های دیجیتال LCD و LED، و پیشرفت این تلویزیون ها کمتر پیش می آید که کاربران با صحنه برفکی شدن تلویزیون مواجه شوند. البته هنوز در برخی از تلویزیون ها، در زمان عدم دریافت سیگنال با این تصویر مواجه می شوید. هر چند که معمولاً در تنظیمات  این تلویزیون ها امکان انتخاب بین تصویر برفکی و یا نمایش تصویر های پیشفرض تلویزیون وجود دارد.

از طرفی دیگر نویز سفید در تلویزیون، بستگی به این مورد دارد که شما تصویر تلویزیون دیجیتال را از تیونر خارجی و یا داخلی دریافت می کنید. اگر از دستگاه ستاپ باکس خارجی استفاده می کنید، در صورت خرابی دستگاه، با تعمیر و یا تعویض آن مشکل برطرف می شود. اما اگر از ستاپ باکس یا تیونر داخلی تلویزیون استفاده می کنید، در صورت خرابی تیونر، باید به یک تعمیرکار مجرب برای تعمیر تلویزیون مراجعه کنید. و در ادامه به بررسی دقیق علل برفکی شدن تلویزیون و راهکارهای رفع مشکل می پردازیم.  

چرا تصویر تلویزیون برفکی می‌شود؟

دلایل برفکی شدن تلویزیون

همانطور که گفته شد، دلایل برفکی شدن تلویزیون در بسیاری از مواقع بسیار ساده و قابل حل هستند. اگرچه ممکن است ایرادات سخت افزاری در مدار تلویزیون یا گیرنده هم باعث بروز این مشکل شود. اما در این بخش به بررسی این دلایل و راهکار های رفع مشکل می پردازیم.

خاموش بودن دستگاه گیرنده اولین دلیل برفکی شدن تلویزیون

با توجه به اینکه تمامی کانال های تلویزیون در ایران به صورت دیجیتال پخش می شوند، شما برای دریافت و باز کردن کدهای ارسال شده به آنتن به یک دستگاه نیاز دارید. خاموش بودن دستگاه گیرنده دیجیتال یا همان ستاپ باکس، به این معنی است که تلویزیون شما سیگنالی برای نمایش دریافت نمی کند و در نتیجه با مشکل برفکی شدن تلویزیون روبرو می شوید.

پس پیش از هر چیز روشن بودن دستگاه ستاپ باکس مطمئن شوید. ممکن است ایراد در دو شاخه، پریز و یا کابل برق دستگاه باشد. اگر تلویزیون شما دارای ستاپ باکس داخلی است، احتمال بروز خرابی در این مدار وجود دارد. در این صورت باید به یک کارشناس تعمیر خبره مراجعه کنید. اما پیش از آن این موارد را نیز بررسی کنید.

خرابی یا قطعی کابل آنتن (کواکسیال)

کابل آنتن نوعی از کابل کواکسیال است که در یک بخش سیگنال و در بخش دیگر جریان الکتریسیته لازم برای کارکرد آنتن را برقرار میکند. در صورت خرابی کابل احتمال قطعی جریان بین آنتن و گیرنده وجود دارد و در نتیجه تلویزیون برفک نمایش می دهد. برای جلوگیری از برفکی شدن تلویزیون، کافی است کابل آنتن را در مسیر مورد بررسی قرار دهید. تغییرات آب و هوایی در مسیر کابل می تواند باعث پوسیدگی و یا خرابی کابل شود. همچنین امکان قطعی کابل در محل تاخوردگی و یا پیچ و خم های مسیر کابل وجود دارد.

خرابی فیش متصل به گیرنده یکی از دلایل برفکی شدن تلویزیون 

یکی دیگر از دلایل برفکی شدن تلویزیون، خرابی یا شل بودن اتصال کابل به فیش متصل به گیرنده است. شاید فیش در نگاه اول سالم به نظر برسد، اما عدم اتصال درست و یا اتصال دو بخش کابل کواکسیال در داخل فیش می تواند موجب بروز مشکل شود. سعی کنید تا فیش را از محلی کمی بالاتر از محل اتصال قبلی در کابل مجدداً به کابل متصل کرده و دوباره تصویر را در تلویزیون بررسی کنید.

خرابی فیش ورودی در مدار تلویزیون

ممکن است در صورت خرابی فیش ورودی در محل تلویزیون و یا به علت شل شدن آن، اتصال فیش با مدار دچار مشکل شده باشد. اگر فیش با یک مهره به بدنه محکم شده است، از سفت بودن مهره مطمئن شوید و در غیر این صورت و خرابی فیش در محل اتصال به برد، به یک تعمیرکار خبره مراجعه نمایید.

خرابی دستگاه ستاپ باکس

ممکن است خود دستگاه ستاپ باکس به لحاظ نرم افزاری و یا سخت افزاری دچار مشکل شده باشد. در صورتی که مشکل در مدار دستگاه ستاپ باکس باشد، چاره ای جز رجوع به تعمیر کار خبره نخواهید داشت. اما اگر ایراد در نرم افزار دستگاه باشد، می توانید دستگاه ستاپ باکس خود را ریست کنید و با کانال یابی مجدد مشکل را حل کنید. فرایند ریست در دستگاه مختلف متفاوت است. اگر گیرنده دیجیتال در داخل تلویزیون تعبیه شده، با ریست تنظیمات در تلویزیون مشکل حل خواهد شد.

خرابی کابل یا ورودی های HDMI، کامپوزیت و یا آنالوگ

تلویزیون شما با یکی از سه نوع کابل HDMI، کامپوزیت و یا آنالوگ به دستگاه ستاپ باکس متصل می شود. خرابی در این کابل ها می تواند در انتقال سیگنال و نمایش تصویر اختلال ایجاد می کند. علاوه بر این ممکن است بر اثر کارکرد زیاد ورودی های این سه نوع کابل در تلویزیون نیز دچار مشکل شوند و شما با برفکی شدن تلویزیون روبرو شوید. برای حل مشکل سعی کنید دستگاه ستاپ باکس را با یکی دیگر از این سه نوع کابل به تلویزیون متصل کنید. در صورتی که تصویر به درستی به نمایش درآمد، مشکل در یکی از کابل یا فیش های ورودی بوده است.

راهکارهای رفع مشکل نویز سفید در تلویزیون

پیش از هرچیز، برای رفع مشکل برفکی شدن تلویزیون، باید موارد زیر را بررسی کنید.

  • جاگیری درست آنتن
  • اتصال درست کابل به آنتن
  • سلامت آنتن
  • سلامت کابل آنتن در مسیر اتصال به تلویزیون یا ستاپ باکس
  • اتصال درست فیش های کابل آنتن

در صورتی که از موارد بالا مطمئن هستید و از دستگاه ستاپ باکس خارجی استفاده می کنید، موارد زیر را مورد بررسی قرار دهید:

کابل برق و پریز متصل به دستگاه ستاپ باکس را مورد بررسی قرار دهید. اگر از روشن شدن دستگاه مطمئن هستید، به سراغ کابل های اتصال بین تلویزیون و ستاپ باکس بروید. سعی کنید تا کابل های متفاوت را در فیش های ورودی متفاوت امتحان کنید. اگر مشکل برفکی شدن تلویزیون برطرف شد، احتمال خرابی در کابل یا فیش وجود دارد.

در غیر این صورت به سراغ تنظیمات بروید و ستاپ باکس را به تنظیمات کارخانه برگردانید و کانال یابی را مجدداً انجام دهید. در صورتی که مشکل برطرف نشد، تلویزیون را با یک ستاپ باکس دیگر امتحان کنید. اگر موفق به دریافت تصویر شدید، ایراد در ستاپ باکس سخت افزاری است و نیاز به تعویض و یا تعمیر آن دارید.

برای اطلاعات بیشتر کلیک کنید : انواع نسبت تصویر در تلویزیون کدام است؟

اما اگر از ستاپ باکس یا تیونر داخلی استفاده می کنید، این مراحل را طی کنید:

بعد از بررسی آنتن و کابل و فیش های متصل از آنتن به تلویزیون، تنظیمات تلویزیون را به حالت کارخانه برگردانید و کانال یابی را تکرار کنید. اگر مشکل برفکی شدن تلویزیون حل نشد، سعی کنید تا با استفاده از یک ستاپ باکس خارجی سلامت تلویزیون و تیونر آن را مورد بررسی قرار دهید. اگر موفق به دریافت تصویر شدید، مشکل در تیونر تلویزیون است. اگرچه یک ستاپ باکس خارجی می تواند مشکل را حل کند، اما ممکن است مشکل پیش آمده در تیونر تلویزیون به علت اختلال در مدار تغذیه برق تلویزیون باشد و به مرور آسیب های وسیع تری ایجاد کند.

در صورت برفکی شدن تلویزیون چه کاری انجام دهیم؟

در صورت برفکی شدن تلویزیون، اولین اقدام بررسی سیگنال ورودی است؛ مطمئن شوید که دستگاه‌های متصل مانند گیرنده دیجیتال به درستی روشن و متصل هستند. تغییر ورودی‌ها نیز می‌تواند به شناسایی منبع مشکل کمک کند. همچنین، کابل‌های HDMI و دیگر کابل‌های متصل به تلویزیون را بررسی کنید تا از سالم بودن آن‌ها اطمینان حاصل کنید، زیرا آسیب یا شل بودن این کابل‌ها می‌تواند باعث برفکی شدن تصویر شود. بعد از آن، تنظیمات تصویر تلویزیون را مرور کنید و در صورت نیاز، تلویزیون را خاموش و دوباره روشن کنید یا به تنظیمات کارخانه بازنشانی کنید. همچنین، در نظر داشته باشید که امواج الکترومغناطیسی از دیگر دستگاه‌ها ممکن است مزاحمت ایجاد کنند، بنابراین فاصله تلویزیون از دیگر تجهیزات الکترونیکی را افزایش دهید. اگر با انجام این مراحل مشکل همچنان ادامه داشت، توصیه می‌شود با تکنسین تعمیر تلویزیون تماس بگیرید.

2/5 (1 امتیاز)

مشکلت حل نشده؟😟 معطل چی هستی ؟!🤔 گوشی رو بردار و با 62948(021) تماس بگیر، مشاوره رایگانه!🤩