یکی از قابلیت های کاربردی تلویزیون های هوشمند امروزی، وای فای است. استفاده از اینترنت در تلویزیون جذابیت های خاص خود را دارد. به راحتی می توان توسط وای فای فعالیت های دیجیتال مرتبط به اینترنت را با رزولوشن و وضوح ایده آل تلویزیون انجام داد. اما گاهی کاربران مختلف با مشکل وای فای تلویزیون رو به رو هستند. این مشکل می تواند در حدی کلافه کننده شود که کاربر استفاده از آن را کنسل کند. در اینجا به شما می گوییم برای برطرف سازی مشکل کار نکردن وای فای تلویزیون باید چه کار کنید.
دلایل مشکل وای فای تلویزیون
خوشبختانه معمولا مشکل وای فای تلویزیون با یک بررسی ساده برطرف خواهد شد. در واقع این مشکل دلایل ساده ای دارد و به راحتی برطرف می شود. مراحل زیر را دنبال کنید.
1- وارد کردن اشتباه رمز وای فای
اگر چند سالی از زمان رمزگذاری وای فای مودم مورد استفاده اتان می گذرد، کاملا طبیعی است که رمز اصلی آن را اشتباه وارد کنید. به عنوان اولین راه برای رفع معضل کار نکردن وای فای تلویزیون، رمز مد نظر را چک کنید.
2- تنظیمات شبکه ی مورد استفاده
برای اتصال صحیح به اینترنت، تنظیمات شبکه ی اپراتوری که سیگنال های اینترنتی را ارسال می نماید، حائز اهمیت است. بنابراین می توانید با اپراتور مذکور تماس حاصل فرمایید و مشکل وای فای را گزارش دهید.
3- تنظیمات زمان و تاریخ اشتباه در تلویزیون
نادرست بودن تنظیمات بخش time & date می تواند عاملی برای پیدایش مشکل وای فای تلویزیون باشد. منطقه ی زمانی صحیح را برگزینید و پس از روشن و خاموش کردن تلویزیون، وضعیت وای فای را بررسی نمایید.
راه کارهای رفع مشکل وصل نشدن تلویزیون به اینترنت
1- رفع مشکل نمایش علامت Wifi و پیغام No Internet
یکی از مشکلاتی که کاربران در زمان وصل نشدن تلویزیون به وای فای گزارش می دهند. نمایش علامت Wifi و پیغام No Internet است. در برخی موارد به دلیل تحریم های موجود، برند مورد نظر آی پی ایران را پشتیبانی نمی کند. در این شرایط ممکن است با تغییر آی پی از ایران به دیگر کشورها و تغییر تاریخ به میلادی مشکل حل شود.
2- ریستارت کردن تلویزیون
یکی از راه های رفع مشکل وصل نشدن تلویزیون به وای فای یا اینترنت ری استارت کردن تلویزیون است. به خصوص اگر تلویزیون را با ریموت کنترل خاموش کرده اید، احتمال مختل شدن اتصال اینترنت وجود دارد. تلویزیون را به شکل عادی روشن کرده و اجازه دهید تا 5 دقیقه روشن بماند. سپس کابل برق را مستقیما از روی پریز جدا کنید. پس از 20 تا 30 دقیقه، تلویزیون را روشن کنید. پسورد وای فای را وارد کرده و مشکل را چک کنید.
3- ریست کردن مودم
با ریست کردن مودم می توانید مشکل وصل نشدن وای فای به اینترنت را رفع کنید. مودم را خاموش کرده و پس از 10 دقیقه، مجددا آن را روشن کنید. صبر کنید اتصال برقرار شود و مجددا اتصال اینترنت را در تلویزیون چک کنید.
4- رفع مشکل مک آدرس
یکی از دلایل عدم اتصال تلویزیون به وای فای، تنظیمات نادرست مک آدرس است. حتی ممکن است در تنظیمات مودم شما، محدودیت مک آدرس فعال شده باشد. در این صورت تلویزیون را روشن کرده و وارد تنظیمات وای فای شوید. سپس در گوشی همراه خود Hotspot را فعال کنید. اگر توانستید با هات اسپات گوشی به اینترنت تلویزیون وصل شوید، یعنی مشکل از محدودیت مک آدرس است. برای حل مشکل، به تنظیمات مودم خود بروید و مک آدرس را غیر فعال کنید. همچنین می توانید مک آدرس تلویزیون را به لیست مجاز اضافه کنید.
5- آپدیت کردن فریمور تلویزیون
روش دیگر برای حل مشکل وصل نشدن تلویزیون به وای فای، بروز رسانی فریمور تلویزیون است. دقت کنید که نحوه آپدیت تلویزیون در مدل های مختلف، تفاوت هایی دارد؛ بهتر است برای این کار از تکنسین های تعمیر تلویزیون کمک بگیرید.
6- بروزسازی تنظیمات DNS
در نهایت و به عنوان آخرین راهکار برای حل مشکل وصل نشدن تلویزیون به اینترنت، پیشنهاد می دهیم تنظیمات DNS را آپدیت کنید. تغییر تنظیمات dns در مدل های مختلف متفاوت است.
راهکار اصلی رفع مشکل وصل نشدن وای فای تلویزیون
اصلی ترین راهکار رفع مشکل وای فای تلویزیون، آپدیت سیستم عامل آن است. اگر نسخه ی جدیدی برای آپدیت سیستم عامل تلویزیون شما وجود دارد، بدون فوت وقت تلویزیون را آپدیت کنید. برای این کار می توانید از فلش و نسخه ی از قبل دانلود شده ی سازگار استفاده نمایید. البته فلش، مموری کارت، هارد اکسترنال و سایر لوزام جانبی خود دلیلی برای وصل نشدن وای فای تلویزیون هستند.
به هنگام رویارویی با مشکل کار نکردن وای فای تلویزیون این لوازم جانبی را بیرون بکشید و وضعیت وای فای را بررسی کنید. اما اگر همچنان وای فای وصل نشد، نسبت به آپدیت تلویزیون اقدام کنید. جهت کسب راهنمایی های بیشتر با واحد پشتیبانی نمایندگی تعمیر تلویزیون تماس حاصل فرمایید.
چه نکاتی را برای بهبود اتصال وای فای تلویزیون باید رعایت کنم؟
برای بهبود اتصال وای فای تلویزیون و تجربه بهتر از استریم محتوا، نکات زیر را رعایت کنید:
موقعیت مودم و روتر:
یکی از مهمترین عوامل برای تقویت سیگنال وای فای، قرار دادن مودم یا روتر در محلی مرکزی و نزدیک به تلویزیون است. سعی کنید مودم را در مکانی قرار دهید که سیگنال بدون مانع به تلویزیون برسد. از قرار دادن روتر در نزدیکی دیوارها، وسایل فلزی یا منابع تداخل سیگنال مانند مایکروویو خودداری کنید.
استفاده از باند 5 گیگاهرتز:
اگر روتر شما از دو باند 2.4 گیگاهرتز و 5 گیگاهرتز پشتیبانی میکند، به باند 5 گیگاهرتز متصل شوید. این باند سرعت بالاتری دارد و از تداخل کمتری برخوردار است، به ویژه در مناطقی که شبکههای وای فای زیادی فعال هستند.
بررسی سرعت اینترنت:
سرعت اینترنت شما باید برای استریم و استفاده از تلویزیون هوشمند کافی باشد. برای مشاهده و استریم محتوای 4K یا HD، به سرعت بالاتری نیاز دارید. سرعت اینترنت خود را با استفاده از اپلیکیشنهای تست سرعت اینترنت چک کنید و در صورت لزوم از ارائهدهنده اینترنت خود درخواست ارتقاء سرعت کنید.
به روز رسانی نرمافزار تلویزیون:
گاهی اوقات مشکلات اتصال وای فای به دلیل نرمافزار قدیمی تلویزیون است. اطمینان حاصل کنید که تلویزیون شما به آخرین نسخه سیستمعامل و نرمافزار بهروزرسانی شده باشد.
تنظیمات روتر:
اگر تلویزیون شما با وای فای روتر متصل نمیشود، نیاز به تغییر تنظیمات روتر دارید. اطمینان حاصل کنید که امنیت وای فای شما (مثلاً WPA2) به درستی تنظیم شده است و از رمز عبور پیچیده استفاده کنید. همچنین، در صورت استفاده از تعداد زیاد دستگاههای متصل به شبکه، روتر شما بار زیادی متحمل مس شودکه بر سرعت اینترنت تاثیر میگذارد.
استفاده از تقویتکننده سیگنال (Repeater):
اگر فاصله زیادی بین روتر و تلویزیون وجود دارد یا موانعی بین آنها قرار دارند، استفاده از یک تقویتکننده سیگنال (Wi-Fi Repeater) یا دستگاههای Mesh Wi-Fi سیگنال را تقویت کرده و اتصال پایدارتر را فراهم کند.
ریست کردن تلویزیون و روتر:
در صورتی که اتصال وای فای شما قطع شده یا به درستی کار نمیکند، روتر و تلویزیون خود را ریست کنید. گاهی اوقات، ریست کردن هر دو دستگاه مشکلات اتصال را برطرف می کند
سوالات کاربران
اگر وای فای تلویزیون اسنوا روشن نمی شود، ممکن است پسورد آن را به درستی وارد نکرده، یا وسایل دارای فرکانس را در نزدیکی تلویزیون قرار داده باشید. فاصله زیاد بین دستگاه وای فای و تلویزیون، عدم آپدیت dns و فعال بودن مک آدرس هم این مشکل را به دنبال دارند. همچنین ایراد در دیوایس های متصل شده به پنل باعث اختلال در عملکرد وای فای و نهایتاً وصل نشدن تلویزیون به اینترنت می شود.
اگر اینترنت تلویزیون متصل است، اما نمی توانید سایت ها را باز کنید، ممکن است برنامه ها نیاز به آپدیت داشته باشند. البته این احتمال وجود دارد که اتصالات وای فای دچار ایراد شده یا دیتاهای اضافه مرورگر مانع از باز شدن وب سایت ها شوند. بنابراین مرورگر را حذف و مجدداً نصب کنید تا اطلاعات آن حذف گردند.
چنانچه وای فای روشن نمی شود، ممکن است پسورد آن را به درستی وارد نکرده، یا وسایل دارای فرکانس را در نزدیکی تلویزیون قرار داده باشید. فاصله زیاد بین دستگاه وای فای و تلویزیون، عدم آپدیت dns و فعال بودن مک آدرس هم این مشکل را به دنبال دارند. همچنین ایراد در دیوایس های متصل شده به پنل باعث اختلال در عملکرد وای فای و نهایتاً وصل نشدن تلویزیون به اینترنت می شود.
وقتی تلویزیون به شبکه وایفای متصل میشود اما اینترنت ندارد، ممکن است چندین دلیل وجود داشته باشد. اولین مورد میتواند مشکل در روتر یا مودم باشد، بنابراین ریستارت کردن آنها میتواند مفید باشد. همچنین، اختلال در تنظیمات شبکه تلویزیون میتواند مانع از اتصال صحیح شود؛ لذا بهتر است تنظیمات شبکه را دوباره بررسی کنید. قدرت سیگنال وایفای نیز ممکن است ضعیف باشد، به خصوص اگر تلویزیون در فاصله زیادی از روتر قرار داشته باشد.
علاوه بر این، احتمال دارد تلویزیون نتواند آدرس IP معتبر دریافت کند، در این صورت بررسی گزینه DHCP و تنظیم دستی آدرس IP میتواند کمککننده باشد. در نهایت، بهروزرسانیهای نرمافزاری نیز ممکن است باعث بروز مشکلات شبکه شوند، بنابراین اطمینان حاصل کنید که سیستمعامل تلویزیون بهروز است. اگر بعد از بررسی این موارد مشکل همچنان ادامه داشت، تماس با خدمات پشتیبانی تولیدکننده تلویزیون میتواند راهگشا باشد.