آیا شما هم با مشکل قطع شدن شبکه های تلویزیون درگیر هستید؟ این مشکل می تواند دلایل مختلفی داشته باشد. قبل از هر چیزی باید این موضوع را در نظر داشت که کانال های تلویزیون شامل دو نوع اصلی شبکه های آنالوگ و شبکه های دیجیتالی می شوند. همانطور که می دانید کانال های آنالوگ قدیمی ترند و قطعا کیفیت آنها نسبت به کانال های دیجیتالی کمتر است. به همین نسبت هم این کانال ها حساس ترند و به نسبت شبکه های دیجیتالی، احتمالا بیشتر شاهد قطع شدن این شبکه ها خواهید بود.
در مقاله بررسی تفاوت های تلویزیون آنالوگ و دیجیتال، می توانید به اطلاعات کامل تری در خصوص تفاوت این کانال ها دست یابید. معمولا مشکل قطع شدن کانال های تلویزیون مربوط به کانال های آنالوگ است و به دلیل ضعیف بودن سیگنال ها، این شبکه ها قطع می شوند. اما باز هم ممکن است شبکه های دیجیتالی هم دچار مشکل شوند و با قطع شدن سیگنال های آنها، مشکل قطع شدن کانال های دیجیتالی هم مشکل ساز شود. در این مقاله با بررسی علل مختلف قطع شدن شبکه های تلویزیون، به بررسی راهکارهایی برای رفع این مشکل می پردازیم.
دلایل قطع شدن شبکه های تلویزیون
عوامل مختلفی می توانند موجب قطع شدن کانال های تلویزیونی و اختلال در پخش برنامه ها شوند. از مشکلات فنی گرفته تا برخی از شرایط محیطی، همگی می توانند موجب بروز چنین مشکلی در شبکه های تلویزیونی شود. اصلی ترین دلایل قطع شدن شبکه های تلویزیون شامل موارد زیر می شود:
- خرابی آنتن؛ در درجه اول مشکلات آنتن می تواند علت قطع شدن کانال ها، خصوصا شبکه های آنالوگ باشد. ممکن است آنتن یا کابل آن آسیب دیده باشد و به همین دلیل هم سیگنال دهی با مشکل مواجه شود.
- نصب نادرست آنتن، اگر آنتن در جهت درستی نصب نشده باشد، کانال ها قطع و وصل می شوند
- استفاده از آنتن نامناسب برای دریافت شبکه ها
- فاصله داشتن از برج پخش کننده سیگنال ها و مشکل در دریافت سیگنال توسط تلویزیون
- بد بودن آب و هوا، برای مثال هوای بارانی یا ابری – طوفانی می تواند موجب اختلال در شبکه ها و دریافت سیگنال های شبکه شود
- تداخل امواج الکترومغناطیسی که علت آن وجود مودم های اینترنت یا استفاده از دستگاه های بی سیم است
- مشکلات فنی یا عدم به روز رسانی تلویزیون، استفاده از تنظیمات اشتباه یا به روزرسانی های ناقص می توانند در دریافت شبکه ها اختلال ایجاد کنند
- نقص فنی گیرنده های دیجیتال علت اصلی قطع شدن کانال در این شبکه هاست
- فرسوده بودن کابل ها می تواند موجب قطع شدن سیگنال های دریافتی شود
این موارد اصلی ترین دلایل قطع شدن کانال ها در یک تلویزیون آنالوگ یا دیجیتالی هستند. برخی از کارهایی که می توان برای رفع مشکل به وجود آمده انجام داد، شامل راهکارهایی است که در ادامه آنها را توضیح می دهیم.
راهکار های رفع مشکل قطع شدن کانال های تلویزیون
وضعیت آنتن را بررسی کنید
خرابی آنتن، نصب نادرست آن یا وضعیت نامناسب آنتن همگی می توانند موجب اختلال در دریافت سیگنال ها شود. بنابراین اولین کاری که باید در صورت قطع شدن شبکه های تلویزیون انجام دهید، بررسی دقیق و کامل آنتن، کابل ها و جهت تنظیم شدن آن است. مطمئن شوید که آنتن سالم است و به درستی نصب شده و تمامی کابل ها و اتصالات آن هم سالم هستند. در صورتی که کابل ها فرسوده باشند یا هر نوع پارگی در آنها وجود داشت، باید برای رفع مشکل قطع شدن کانال های تلویزیون آنها را تعویض کنید.
از طرفی نصب آنتن را چک کنید و در صورت نیاز، مجددا آن را نصب کنید. کار دیگری که در خصوص آنتن باید انجام دهید، تغییر موقعیت آن است. با تغییر دادن موقعیت آنتن می توانید موانعی که در سیگنال دهی اختلال ایجاد می کنند را بردارید تا به این ترتیب سیگنال دهی تقویت شود. تمامی این اقدامات را انجام دهید و در صورت حل نشدن مشکل کانال ها، راه حل های بعدی را امتحان نمایید.
کانال یابی مجدد را انجام دهید
اگر مطمئن شدید که همه چیز در مورد آنتن درست است و هیچ مشکلی در خصوص آن وجود ندارد، در دومین قدم برای رفع مشکل قطع شدن شبکه های تلویزیون باید به سراغ کانال ها بروید و از اول کانال یابی را انجام دهید. با کانال یابی مجدد می توانید در بیشتر مواقع مشکل را برطرف کنید. در این حالت با اسکن مجدد کانال ها، تمامی شبکه ها دوباره لیست می شوند و می توانید آنها را بازیابی کنید.
تجهیزات متصل به تلویزیون را بررسی کنید
اگر با کانال یابی مجدد تلویزیون هم مشکل قطع شدن شبکه های آن برطرف نشود، در اقدام بعدی باید تمامی تجهیزات و اتصالات را بررسی کنید. از کابل ها و سیم کشی ها گرفته تا گیرنده های دیجیتالی که استفاده می کنید یا حتی لوازم جانبی که به تلویزیون وصل هستند، همگی باید به دقت بررسی شوند. حتی اگر مودم یا دستگاه الکترونیکی در اطراف تلویزیون قرار دارد یا این که یک وسیله جانبی مانند هارد به آن وصل است، برای رفع مشکل قطع شدن شبکه های تلویزیون حتما آنها را جا به جا کنید.
چطور می توان کیفیت کانال های تلویزیون را بهبود بخشید؟
اگر مشکل قطع شدن شبکه های تلویزیون به صورت مداوم برای شما اتفاق می افتد، می توانید از طریق چند ترفند، وضعیت سیگنال دهی را بهبود دهید تا به این ترتیب کمتر شاهد قطع شدن کانال ها باشید. بهترین ترفندها برای بهبود کیفیت کانال های دریافتی، شامل موارد زیر می شود:
- از تقویت کننده های سیگنال استفاده کنید
- ارتفاع آنتن را افزایش دهید تا به این ترتیب سیگنال دهی بهتر شود
- از یک آنتن کمکی استفاده کنید، خصوصا اگر در منطقه ای هستید که آنتن دهی ضعیف است. استفاده همزمان از دو آنتن قطعا می تواند وضعیت دریافت سیگنال ها را بهبود دهد
- با کمک یک کارشناس یا با استفاده از نقشه های انلاین، آنتن را در جهتی درست قرار دهید
نقش استفاده از بوستر در تقویت سیگنال ها
یکی از بهترین راه حل ها برای جلوگیری از قطع شدن شبکه های تلویزیونی و بهبود کیفیت آنها، استفاده از بوستر یا تقویت کننده سیگنال هاست. بوسترها در واقع دستگاه هایی هستند که می توانند سیگنال های دریافتی توسط تلویزیون را تقویت کرده و سپس سیگنال های تقویت شده را به تلویزیون منتقل کنند. به این ترتیب قطعا کیفیت کانال ها بهتر است و میزان قطع شدن آنها هم کاهش می یابد.
خصوصا در مواردی که سیگنال دهی منطقه کلا ضعیف است یا موانع زیادی بر سر راه آنتن و برج ارسال کننده سیگنال وجود دارد، با استفاده از یک بوستر می توانید قدرت سیگنال ها را بیشتر کنید. با این حال تقویت کننده های سیگنال قادر به رفع نویز سیگنال ها نیستند و تاثیری روی آن ندارند. در نتیجه اگر نویز کانال ها سیگنال ها زیاد باشد، هنوز هم این مشکل را در شبکه های دریافتی تلویزیون خواهید داشت.
مقالات بیشتر